Noua companie Horse va furniza motoare termice către Dacia și Grupul Renault

Autor: Promotor 03 iul. 2023 Știri auto

Francezii de la Renault anunțau anul trecut că vor crea o divizie separată pentru autovehiculele electrice, numită Ampere. În același timp, modelele echipate cu motoare termice ar fi urmat să treacă sub divizia Horse. Acum, la mijlocul anului 2023, potrivit ACAROM, Grupul Renault anunță punerea pe picioare a companiei Horse, companie care va fi responsabilă de dezvoltarea și producția motoarelor pentru întregul grup.

Noua companie Horse este deținută în mod egal de francezii de la Renault și grupul chinez Geely, având sediul principal în Madrid, Spania. Activitatea companiei se va desfășura însă în șapte țări diferite, printre care și în România. Alături de țara noastră, Horse își va desfășură activitatea în Spania, Portugalia, Turcia, Chile, Brazilia și Argentina.

Horse are deja un număr de 9.000 de angajați, marea lor majoritate fiind de fapt foști salariați ai Grupului Renault. Salariații Horse își desfășoară activitatea în opt uzine cu o capacitate de producție de 3.2 milioane de motoare pe an. De asemenea, Grupul Renault anunță că abia înființata companie Horse va avea în coordonare și trei centre R&D.

Horse va dezvolta o nouă generație de motoare termice și hibride

Grupul Renault se referă la noua companie Horse ca la un “lider în dezvoltarea, producția și furnizarea următoarei generații de sisteme de propulsie termice și hibride”, motoarele realizate urmând să ajungă la o serie întreagă de constructori auto de pe piața globală. Pe această listă se regăsește, bineînțeles, Dacia, alături de Renault, Geely Auto, Volvo, Nissan, Mitsubishi, Lynk & Co și Proton.

“În 2040, vehiculele pe combustie și hibride vor continua să reprezinte peste 50% din vânzările globale. HORSE va fi un deschizător de drum pe această piață cu tehnologia și cu soluțiile sale de propulsie cu emisii scăzute de carbon. Salariații HORSE din întreaga lume sunt pregătiți să facă din această companie o adevărată referință la nivel internațional în domeniul tehnologiei sistemelor de propulsie termice și hibride,” a declarat Patrice Haettel, CEO al companiei Horse.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide