Cum arată noua declarație pe proprie răspundere care se folosește în starea de alertă?

Autor: ProMotor 15 mai 2020 Știri auto

România a ieșit din starea de urgență în care a fost în ultimele două luni și a intrat în starea de alertă. Cum arată noua declarație pe proprie răspundere care se folosește începând de astăzi?

GALERIE FOTO

Starea de alertă rămâne în vigoare pe o durată de 30 de zile. Pe parcursul acesteia, cetățenii pot părăsi locuința sau gospodăria fără a fi nevoiți să aibă la ei o declarație pe proprie răspundere sau o adeverință de la serviciu, care să justifice motivul deplasării, atât timp cât aceștia se deplasează în localitate.

Ieșirea din localitate însă, se va face doar în baza unui nou tip de declarație pe proprie răspundere, iar părăsirea localității se poate face doar pentru anumite motive.

Ce aduce nou declarația pe proprie răspundere?

Noua declarație pe proprie răspundere se poate descărca de pe site-ul MAI. Conform acesteia, sunt permise o serie de activități suplimentare, interzise în perioada stării de urgență.

Astfel, cetățenii au voie să iasă din oraș pentru a participa la evenimente familiale, cu număr limitat de persoane. Acest lucru nu era permis pe durata stării de urgență.Participanții sunt obligați în continuare să respecte regulile de distanțare socială.

DESCARCĂ AICI: Declaratia pe proprie raspundere valabilă în starea de alerta

De asemenea, începând cu data de 15 mai, sunt permise activitățile reacreativ-sportive în aer liber cum ar fi ciclismul, drumețiile, alergarea, canotajul, alpinismul, pescuitul sau vânătoarea. Aceste activități însă, trebuie să se desfășoare cu un număr limitat de persoane, cel mult trei.

Românii au de acum voie și să iasă din oraș pentru a fi supuși unor tratamente, pentru a obține documente necesare, pentru a administra proprietăți din altă localitate.

În noua declarație, apare rubrică separată, care poate fi bifată atunci când șoferii ies din oraș pentru a ajunge la un service auto.

Declarația este validă doar dacă este datată și semnată.

În hotărârea adoptată de Comitetul pentru Situații de Urgență nu se precizează cum vor fi penalizați cei care încalcă noile norme de combatere a răspândirii viruslui.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide