Noua generație a legendarului muscle-car Ford Mustang va debuta pe 14 septembrie

Autor: Mihai Morcovescu 28 aug. 2022 Știri auto

Americanii de la Ford se pregătesc intens de lansarea celei de-a șaptea generații a legendarului lor muscle-car Mustang. În urmă cu aproximativ o lună circula o informație potrivit către mașina ar urma să debuteze mai devreme decât era planificat.

Acum, producătorul de peste Ocean a anunțat și o dată oficială pentru momentul mult așteptat. Mai exact, noua iterație a emblematicului model va fi prezentat publicului larg în ziua de 14 septembrie, în cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Anunțul companiei din Dearborn vine la pachet cu un set de fotografii în care apare un prototip Mustang pre-serie camuflat.

Producția noului Ford Mustang ar putea demara în primăvara lui 2023

Actualul Ford Mustang a fost lansat pe piață în urmă cu nouă ani. Acesta a devenit un model global, ceea ce s-a dovedit a fi o decizie inspirată a celor de la Ford ținând cont de cifrele de vânzări. Acum, însă, a venit momentul pentru o nouă generație.

Nu demult, o publicație de peste Ocean anunța că noul Mustang ar urma să fie prezentat pe 17 aprilie 2023. Data nu ar fi fost aleasă deloc întâmplător deoarece ea coincide cu data debutului primei generații, în 1964.

Oficialii „ovalului albastru” le-a pregătit, însă, o mare surpriză fanilor. Aceștia nu vor mai trebui să aștepte până în primăvara anului viitor noul model. Ford va dezveli cea de-a noua iterație pe 14 septembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit. Odată confirmat debutul este posibil ca în aprilie 2023 să fie deschise listele de comenzi. De asemenea, nu este exclus ca în primăvara anului viitor să demareze producția.

Anul trecut, Ford Mustang a fost cel mai bine vândut coupe sportiv la nivel mondial pentru al șaptelea an la rând. Constructorul nu a dezvăluit nici un fel de detalii tehnice, însă este de așteptat ca modelul să folosească același propulsor V8 de pe actualul model. În schimb, în premieră absolută, Mustang va fi disponibil și în versiuni electrificate.

Detaliile complete le vom afla cu toții pe 14 septembrie atunci când noua iterație își va face debutul la show-ul auto din Detroit.

Sursa: Autoweek

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide