Primele imagini cu viitoarea generație Volkswagen Tiguan. SUV-ul va fi dezvăluit oficial în toamnă – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 15 iun. 2023 Știri auto

Volkswagen a publicat primele imagini oficiale cu viitoarea generație Tiguan. SUV-ul compact urmează să fie lansat în toamna acestui an.

Actuala generație de Volkswagen Tiguan a fost lansată în 2016, a trecut de-a lungul anilor și printr-un facelift, dar curând va veni vremea să fie înlocuită. Până la premiera mondială din această toamnă, SUV-ul compact este previzualizat într-o serie de teasere care se concentrează pe exteriorul complet camuflat. Noul Tiguan va folosi platforma MQB Evo, o versiune îmbunătățită a arhitecturii actuale, și va ajunge la vânzare în Europa în primul trimestru al anului 2024, relatează Motor1.

Char dacă noua generație a lui Tiguan se află încă sub camuflaj, ne putem da destul de ușor seama că nu mai este la fel de pătrățos și angular precum actuala generație. Volkswagen a ales un design mai rotunjit, posibil mai eficient din punct de vedere aerodinamic. În plus, mașina a crescut în dimensiuni. Potrivit cifrelor comunicate de Volkswagen, cea de-a treia generație de Tiguan a crescut cu 32 de milimetri, până la 4551 mm, în timp ce înălțimea crește cu 5 mm, până la 1640 mm. Lățimea și ampatamentul au fost păstrate: 1939 mm și, respectiv, 2681 mm.

Noul Tiguan va fi cel de-al doilea model Volkswagen, după Touareg, care va putea fi echipat cu farurile HD Matrix. Fiecare bloc optic înglobează 19.200 mini LED-uri, iar faza lungă are o rază de până la 500 de metri în fața mașinii.

Cea de-a treia generație de Tiguan va debuta toamna aceasta

Noua generație promite să fie mai spațioasă decât predecesorul său. Volkswagen spune că noul Tiguan dispune de un volum de încărcare de 648 de litri, cu 33 de litri mai mult decât înainte. În plus, șoferul și pasagerul din față au un spațiu suplimentar de 9 mm, în timp ce persoanele care stau în spate beneficiază de încă 10 mm. De asemenea, noul Tiguan vrea să fie o mașină confortabilă, astfel că poate fi comandat cu scaune cu masaj și ventilate, reglabile electric în 14 direcții.

Deși nu au fost furnizate imagini ale interiorului, știm că versiunile Tiguan mai slab echipate vor folosi un sistem de infotainment de 12,9 inch, în timp ce cele mai bine echipate vor utiliza un ecran mai mare, de 15 inch. Cea mai mare dintre cele două diagonale este identică cu afișajul regăsit pe ID.7. Știm, de asemenea, că Volkswagen intenționează să instaleze un tablou de bord digital de 10,25 inch și un nou head-up display proiectat direct pe parbriz.

Versiunea plug-in hybrid dispune de 120 km de autonomie

Cea de-a treia generație de Tiguan va fi din nou disponibilă cu motorizări pe benzină, diesel și hibrid plug-in. Puterea PHEV-urilor va varia de la 201 la 268 CP, oferind în același timp o autonomie electrică de până la 120 de kilometri.

La fel ca până acum, Tiguan va veni în configurații cu tracțiune față și cu tracțiune integrală. Ultimul detaliu împărtășit de VW este despre evoluția controlului său dinamic al șasiului. Cunoscut drept DCC Pro, sistemul are acum amortizoare cu două supape, care reacționează mai repede pentru a permite o ținută de drum mai confortabilă. De asemenea, Tiguan ar trebui să fie mai sigur pe drumuri alunecoase și mai confortabil prin reducerea vibrațiilor resimțite datorită nivelării mai bune a caroseriei atunci când trece pe suprafețe denivelate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide