Nouă investiţie în vestul ţării. 12 milioane de euro pentru o fabrică de componente electrice

Autor: Mediafax 20 apr. 2017 Știri auto
Nouă investiţie în vestul ţării. 12 milioane de euro pentru o fabrică de componente electrice

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, de compania Continental, banii au fost investiţi în extinderea ariei de producţie şi a depozitului cu 5.000 de metri pătraţi ale fabricii de componente electronice din Timişoara. De asemenea, a fost inaugurată şi o nouă clădire de birouri de peste 2.200 de metri pătraţi, investiţia fiind necesară datorită creşterii capacităţii de producţie în următorii ani.

„Extinderea producţiei a fost necesară datorită numărului tot mai mare de produse pe care trebuie să le livrăm clienţilor noştri. Fabrica a cunoscut o evoluţie impresionantă în cei zece ani de existenţă. Am început cu 200 de angajaţi în anul 2006 şi am ajuns la peste 1.300”, a declarat directorul fabricii de componente electronice Continental, Ralf Luchs.

Potrivit reprezentanţilor Continental, la fabrica de componente electronice din Timişoara s-au produs peste 60 de milioane de instrumente de bord, display-uri şi unităţi de control a airbagului. În urma investiţiilor făcute, zona de producţie a fost extinsă cu 30%.

„Investiţia de peste 12 milioane de euro demonstrează importanţa pe care Continental o acordă fabricii din Timişoara. Aici s-au produs deja peste 60 de milioane de componente electronice, iar calitatea produselor şi devotamentul oamenilor care muncesc aici ne-a determinat să creştem investiţia în Romania”, a declarat Hans-Jürgen Braun, directorul fabricilor de componente electronice Continental la nivel global.

„Continental cunoaşte o creştere fără precedent la nivel mondial datorită produselor şi soluţiilor inteligente din portofoliu. În fabrica din Timişoara au fost produse milioane de instrumente de bord, display-uri şi unităţi de control a airbagului, care fac călătoriile cu automobilul mai sigure şi mult mai confortabile, pentru milioane de şoferi. Fabrica din Timişoara a câştigat Green Plant Silver Award în 2016, precum şi Gold Automotive Award pentru zero defecte timp de un an la unităţile de control a airbagului realizate pentru Renault”, a precizat şi Christian von Albrichsfeld, director general Continental România.

Continental, furnizor internaţional de componente auto şi producător de anvelope, are cinci divizii: Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech. În anul 2016, corporaţia a înregistrat o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro şi are în prezent peste 220.000 de angajaţi în 56 de ţări.

Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în Bucureşti.

La finalul anului 2015, compania avea aproximativ 16.500 de angajaţi şi şi-a mărit echipa în 2016 cu peste 1.000 noi membri în România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide