Noua Kia EV5 apare în primele imagini neoficiale. SUV-ul păstrează foarte mult din designul conceptului inițial

Autor: Ionuț Vîlciu 16 aug. 2023 Știri auto

Kia EV5 apare în primele imagini neoficiale. Modelul păstrează foarte mult din designul conceptului inițial, având un aspect robust, dominat de linii drepte.

Designul și specificațiile noului SUV electric Kia EV5 au fost dezvăluite mai devreme decât ne așteptam, datorită Ministerului Chinez al Industriei și Tehnologiei Informației. Modelul electric compact, care urmează să-și facă debutul oficial în săptămânile următoare, va fi fabricat în China și va fi exportat pe piețele globale, potrivit Carscoops.

Designerii Kia nu au glumit când au spus despre conceptul EV5 dezvăluit în martie 2023 că seamănă foarte mult cu viitorul model electric de serie. Aspectul SUV-ului rămâne aproape identic cu cel al conceptului, prezentând doar modificări minore. Roțile vin în două dimensiuni, cu diametrul de 18 sau 19 inch, dar păstrează același design precum roțile de 21 de inch prezentate în concept.

Kia EV5 apare în primele imagini neoficiale chiar înainte de lansare

Bineînțeles, există câteva diferențe, precum faptul că folosește oglinzi tradiționale sau că blocurile optice au fost ușor modificate. În rest, forma a rămas aproape nealterată. Deși imaginile cu interiorul mașinii nu au fost încă dezvăluite, ne putem că modelul se va inspira în mod semnificativ din EV9 mai mare, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere tehnologic.

Noua Kia EV5 măsoară 4.615 mm în lungime, 1.875 mm în lățime și are o înălțime de 1.715 mm. De asemenea, mașina are un ampatament care măsoară 2.750 mm, ceea ce va facilita mai mult spațiu în habitaclu. Conform specificațiilor furnizate, SUV-ul va fi echipat cu un motor electric de la Vitesco Automotive Electronics. Acest motor generează 218 CP și 310 Nm, putere transmisă ex exclusiv către roțile din față. Viteza maximă va fi limitată electronic la 185 km/h. Energia va fi stocată în acumulatorul BYD cu fosfat de litiu și fier, deși date precise privind autonomia nu sunt disponibile în acest moment.

Noul EV5 va fi produs în Yacheng, China. Prezentarea oficială a lui Kia EV5 este programată pentru 25 august la Salonul Auto de la Chengdu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide