Kia prezintă conceptul EV5. Producătorul coreean pregătește un nou SUV complet electric

Autor: Ionuț Vîlciu 21 mart. 2023 Știri auto

Kia a făcut publice primele imagini cu conceptul EV5. Acesta prefigurează un nou SUV electric ce urmează să fie lansat în viitor.

Kia a dezvăluit conceptul EV5 la Kia Chinese EV Day. Conceptul SUV-ului complet electric a fost în centrul atenției și întărește inițiativa producătorului coreean de a avea o gamă complet electrică.

Conceptul EV5 oferă o privire asupra designului care va fi transpus unui model SUV complet electric care va fi lansat prima dată în China la sfârșitul acestui an. Conceptul EV5 anunță, de asemenea, o nouă eră a designului pentru Kia și prezintă direcția estetică a viitoarelor modele complet electrice ale mărcii.

„Conceptul Kia EV5 preia influența contrastului și complementarității peisajelor naturale și arhitecturii create de om. Este conceput pentru a inspira clienții noștri în fiecare călătorie, oferind în același timp soluții durabile și responsabile cu mediul înconjurător. Creat pentru cei care caută idei noi inventive, SUV-ul reunește limbajul emoțional al formei cu o arhitectură interioară inovatoare, axată pe utilizator”, a explicat Karim Habib, Vicepreședinte Executiv și Șeful Centrului Global de Design Kia.

Kia EV5 ne arată direcția companiei către un viitor electric

Conceptul EV5 este pur și simplu o prezentare a designului gândit pentru viitorul SUV. Kia nu oferă detalii despre grupul motopropulsor sau platforma viitorului model.

La exterior, conceptul Kia EV5 seamănă cu proaspătul dezvăluit Kia EV9, un SUV electric de mari dimensiuni. Caroseria are o formă verticală, cizelată, care este similară cu cea întâlnită pe Kia EV9. La fel ca EV9, conceptul Ev5 are un bot drept și faruri dispuse vertical pe marginile exterioare extreme. De asemenea, au profile laterale comparabile, cu linii puternice, dar păstrează un design minimalist. Spatele are stopuri în forma literei L și o bandă luminoasă care se întinde aproape pe toată lățimea hayon-ului. La aspectul exterior modern contribuie și jantele de 21 de inch.

Interiorul are un design mai cuminte comparativ cu exteriorul aproape industrial. Bordul are un singur ecran care se întinde pe aproximativ jumătate din lățime întregii planșe. Volanul are formă octogonală, iar lângă el sunt câteva butoane capacitive. Nu există o consolă centrală tradițională între scaune. În schimb, în fața scaunelor există o mică zonă de depozitare, ceea ce permite scaunelor să fie mai mult o bancă. Precum EV9, EV5 are scaune pivotante. Cabina conceptului EV5 folosește o varietate de materiale sustenabile. Acesta include sticle de plastic reciclate pentru construcția scaunelor, ușilor, tabloului de bord și tapițeria plafonului.

O trapă panoramică ocupă tot plafonul mașinii. De asemenea, acționează ca un panou solar, dar Kia nu oferă detalii dacă acesta este pentru încărcarea bateriei sau pentru furnizarea de energie pentru o altă funcție a vehiculului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide