Noua Kia K4 2025: sedanul compact ce va înlocui Ceed

Autor: ProMotor 29 mart. 2024 Știri auto

Kia a dezvăluit modelul K4  la Salonul Auto Internațional de la New York.

Cu o lungime de 4,71 m și o lățime de 1,85 m, K4 este cel mai lat și are cea mai mare amprentă la sol din segmentul compact. Dimensiunile acestea se traduc în mai mult spațiu pentru pasagerii din spate, ei se vor bucura de mai mult spațiu pentru picioare și pentru cap.

Oferite în dotarea standard, farurile și stopurile LED orientate vertical se inspiră din designul modelului emblematic EV9 și creează margini pronunțate prin semnătura luminii din față și din spate. Mânerele ascunse ale ușilor din spate în stâlpul C subliniază proporțiile de tip „fastback” ale mașinii. Un portbagaj versatil, convențional, oferă o capacitate de încărcare de 4,13 metri.

Ca și alte modele din gama Kia, K4 GT-Line vine cu accente de negru lucios, linia centrală cromată satinată, jantele din aliaj de 18 inch și capacele oglinzilor, ornamentele geamurilor și pragurile laterale de culoare negru lucios. Proiectoarele mici cu tehnologie LED, farurile de ceață LED și jantele din aliaj de 45,7 cm (18 inch) se adaugă exteriorului modelului K4 GT-Line Turbo.

Kia K4  – Stilul lui EV9 sub forma unui sedan compact

Piesa centrală din interior este panoul de bord. Sistemul de operare Connected Car Navigation Cockpit (ccNC) cu capacitate OTA (Over The Air Updates), care a debutat pentru prima dată pe EV9, proiectează pe o suprafață combinată de aproape 76 cm (30 inch) dintr-un centru de comandă cu afișaj digital.

Sistemul ccNC procesează mai rapid și cu o fidelitate mai mare, cu butoane de control rapid utilizate frecvent, disponibile cu o simplă glisare pe ecran. Conexiunea wireless Apple CarPlay și Android Auto este oferită standard pentru toate modelele K4.

Modelul K4 echipat cu tracțiune față va oferi două opțiuni pentru sistemul de propulsie. Motorul standard de 2,0 litri produce 147 CP și un cuplu de 179 Nm (132 lb.-ft.) și este combinat cu o transmisie variabilă inteligentă (IVT).

Un motor opțional de 1,6 litri, turbo, oferă 190 CP și un cuplu de 264 Nm (195 lb.-ft.) printr-o transmisie automată cu 8 trepte. Padelele montate pe volan și pedalele sport completează pachetul mai sportiv. Modelul K4 GT-Line Turbo oferă putere la viteze mici, răspunde rapid și oferă o experiență de condus captivantă.

Exclusivă pentru modelele K4 GT-Line și GT-Line Turbo este o suspensie spate independent multi-link, care adaugă rigiditate laterală și flexibilitate, pentru o experiență de condus mai sportivă.

Prețurile, calendarul specific pentru lansarea pe piața europeană, detaliile de echipare și detalii suplimentare pentru modelul K4 vor fi anunțate în viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: KIA



Comentarii
Inchide