Kia lansează în România noul SUV Stonic. Preţuri şi GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 02 dec. 2017 TESTE AUTO

Kia participă la consolidarea segmentului B cu două noi modele: Rio şi Stonic. La sfârşitul lunii noiembrie acestea au fost lansate şi în România. Chiar dacă ele împart aceeaşi platoformă, atenţia a fost acaparată de noul SUV Stonic. Acesta intră pe piaţă aglomerată a SUV-urilor, unde se va bate cu rivali precum Captur, Citroen C3 Aircross sau T-Roc. 

Stonic este primul crossover de clasă clasă B(B -SUV) produs produs de Kia. La primul contact pe care l-am avut în cadrul scurtelor sesiuni de test drive, am constatat că este o maşină agilă, uşor de condus, confortabilă prin dimensiunile mari, prin garda la sol sporită şi prin vizibilitatea bună asupra traficului. 

Motorizarea care mi-a atras atenţia este versiunea 1.6 motorină. Cu ea am reuşit valori de 7.2 litri / 100 km în oraş, iar pe autostradă 6.8 litri / 100 km, deşi nu am menajat deloc pedela. Pe lângă acest diesel mai sunt disponibile trei versiuni pe benzină: 1.2 GLS de 84 CP cutie manuală cu 5 trepte, 1.4 GLS de 100 CP cutie manuală cu 6 trepte şi 1.0 T-GDI HP de 120 CP cutie manuală cu 6 trepte. 

Kia Stonic are un preţ de pornire de 13.709 euro cu TVA inclus. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide