Viitorul Mazda CX-60 dat în vileag în timpul filmărilor pentru o reclamă

Autor: Mihai Morcovescu 17 nov. 2021 Știri auto

La o lună după ce Mazda și-a prezentat planul de extindere a familiei SUV-urilor, viitorul CX-60 și-a  făcut apariția pe o șosea din Japonia.

Două exemplare ale viitorului CX-60 au fost surprinse în toată splendoarea lor pe o șosea din Prefectura Ehime (sud-vestul Japoniei) în timpul filmărilor la un spot publicitar.

Prevăzut să debuteze pe piața europeană  în cursul anului viitor, SUV-ul niponilor este vizibil mai mare decât modelul CX-5 (vezi galeria foto), însă nu afișează un limbaj de design foarte diferit de fratele său mai mic. Din imaginile publicate în mediul online de cei de la CSK Review Channel se pot observa farurile care sunt conectate la imensa grilă frontală întocmai ca la CX-5, grila în formă de scut specifică modelelor Mazda este de această fată mai pătrățoasă.

De asemenea, se disting decupajele verticale de mari dimensiuni în bara de protecție care amintesc de modelele BMW „Luxury Line”. Filmulețul nu ne înfățișează și partea posterioară a SUV-ului, dar este de așteptat ca nici aceasta să nu se abată prea mult de la liniile de design de pe celelalte modele din gama Mazda.

Gamă nouă de SUV-uri pentru Europa

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Se știe că în următorii doi ani, portofoliul de modele ale producătorului japonez va suferi câteva modificări importante pe piețele din Europa, Japonia și SUA, unde vor fi lansate cinci noi SUV-uri. Primul a fost deja dezvăluit de cei de la Mazda, și anume CX-50.

Următoarele patru – CX-60, CX-70, CX-80 și CX-90 – vor folosi noua platformă tehnică a constructorului japonez care oferă tracțiune spate sau pe toate roțile. Toate viitoarele modele vor fi construite în aceeași fabrică din Japonia.

Tot în 2022, Mazda va lansa o nouă generație de propulsoare Skyactiv-X și Skyactiv-D, care vor avea șase cilindri în linie și vor veni împreună cu un sistem de propulsie micro-hibrid la 48V. SUV-urile CX-60 și CX-80 vor primi ceva mai târziu și versiuni plug-in hybrid.

Sursa: Carscoop

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide