Viitoarea generație Mazda MX-5 ar putea primi un tren de rulare hibrid

Autor: Ionuț Vîlciu 08 dec. 2022 Știri auto

Viitoarea generație de Mazda MX-5 ar putea adopta un sistem de motorizare hibrid. Acest lucru ar ajuta mașina sport să treacă de testele de poluare.

Mazda MX-5 este una dintre cele mai populare și mai apreciate mașini sport accesibile pe care le putem găsi pe piață. Mazda pregătește o nouă generație, iar micul cabrio japonez ar putea primi motorizări hibrid pentru a se putea conforma cu standardele de poluare, conform Motor1.

Actuala generație a Mazdei MX-5 a fost prezentată pentru prima dată în 2014, iar acum pare că producătorul japonez intenționează să aducă o nouă generație. Reglementările Euro 7 privind emisiile sunt un punct major pentru Mazda în dezvoltarea noii generații de MX-5.

Yasuhiro Aoyama, directorul executiv senior al companiei crede că un sistem de propulsie hibrid poate fi soluția pentru ca mașina să îndeplinească standardele de poluare Euro 7.

Viitoarea Mazda MX-5 ar putea fi electrificată

„La momentul respectiv va fi un fel de electrificare, așa că trebuie să investigăm cea mai potrivită strategie pentru viitorul MX-5, care nu va trăda așteptările fanilor noștri pasionați”, a declarat Yasuhiro Aoyama pentru publicația Wheels.

Nu este prima dată când auzim despre o posibilă electrificare a lui MX-5. În 2021, un purtător de cuvânt al companiei a confirmat pentru Motor1.com că Mazda intenționează să electrifice noua generație de MX-5. „Mazda încearcă să electrifice MX-5 Miata într-un efort ca toate modelele să aibă o formă de electrificare până în 2030”, a transmis sursa.

Akira Tamatani, șeful de design de la Mazda, a discutat și despre viitorul Miata. El a exclus utilizarea noului motor șase în linie mild-hybrid al mărcii în mașina sport. „Dacă pui un astfel de motor nu va mai fi un MX-5”, a spus el.

Tamatani indică faptul că mașina nu va fi identică cu recent dezvăluitul Vision Study Concept, spunând că acela este un mesaj care arată dorința companiei de a construi un astfel de vehicul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide