Imagini cu noua Skoda Octavia RS. Mașina preferată a familiștilor primește mai multă sportivitate – FOTO

Autor: ProMotor 05 feb. 2020 Știri auto

Skoda a publicat câteva schițe de design cu noua Octavia RS 2020, înainte de debutul oficial al modelului care va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva de luna viitoare.

Deși ilustrațiile artistice folosesc proporții exagerate, putem observa că modelul RS (care va purta sigla vRS), din a patra generație, prezintă indicii de stil tipice modelului.

Versiunile standard ale noii generații Octavia au fost dezvăluite la sfârșitul anului trecut, dar noile modele de performanță cu sigla vRS vor debuta, în premieră, și cu o variantă hibridă plug-in.

Noua versiune promite să ofere cel mai puternic grup motor propulsor, acesta fiind deja prezent pe Volkswagen Golf GTE. Vor exista și modele cu motoare de 2,0 litri pe benzină și diesel, acesta primind o putere chiar mai mare decât predecesorul său care producea 242 CP.

Combinația dintre un motor turbo de 1,4 litri pe benzină și a unui motor electric, adaptat la o transmisie automată DSG cu dublu ambreiaj, ar trebui să producă aproape 250 CP și 400 Nm cuplu. Cu toate acestea, plug-in-ul va fi puțin mai lent decât fratele său pe benzină, cu un sprint 0-100 în aproximativ șapte secunde.

GALERIE FOTO

Sursă foto: autocar.co.uk

Deficitul de accelerație este în mare măsură dat de masa suplimentară. Adăugarea motorului electric și a unui pachet de baterii montat pe spate (cu o capacitate de până la 13kWh) adaugă peste 200 de kg la greutatea totală.

Motorul pe benzină va fi cel mai rapid din gama Octavia vRS. Detaliile nu sunt confirmate, dar surse sugerează că va livra aproape 250 CP, în timp ce cuplul ar putea crește peste 400 nm. Sprintul 0-100 km/h se va face în aproximativ 6,5 sec.

Se așteaptă ca vRS TDI alimentat cu motor diesel să folosească același motor de 2,0 litri ca înainte, care produce 181 CP și 400 nm cuplu. Cu toate acestea, modificările aduse motorului vor asigura că unitatea să respecte cele mai recente reglementări privind emisiile.

Nu există date oficiale privind data la care va fi pus în vânzare și nici care vor fi prețurile, dar primele livrări sunt așteptate la sfârșitul acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: autocar.co.uk



Comentarii
Inchide