Noua Skoda Superb va fi lansată în 2023. Sedanul ceh păstrează motorizările termice

Autor: Ionuț Vîlciu 11 ian. 2023 Știri auto

Noua Skoda Superb va fi lansată anul acesta. Mașina va păstra motoarele cu combustie internă, dar și varianta de caroserie break.

Skoda a confirmat că va lansa cea de-a patra generație a modelului Superb în 2023. Acesta va avea o gamă solidă de opțiuni de propulsie și păstrează și formatul de caroserie break, scrie Autocar.

Actuala Skoda Superb este construită la fabrica Skoda din Emden, Germania, alături de mașina cu care împarte platforma tehnică, Volkswagen Passat. Având în vedere că mașina împărtășește multe dintre componentele sale cu modelul german, ne putem aștepta ca cea mai recentă generație de Superb să urmeze, în general, aceeași abordare. Înseamnă că noua generație de Superb va bazată pe cea mai recentă platformă pentru mașinile cu motoare cu combustie de la Volkswagen, anume MQB Evo. Astfel, mașina ar trebui să primească o gamă de motorizări termice, dar și hibride.

Noua Skoda Superb nu va fi complet electrică

Gama de motoare a actualei generații cuprinde motorizări pe benzină și diesel. Motoarele turbo pe benzină au capacități de 1,5 litri și 2,0 litri, cele diesel vin în litraje de 1,6 litri și 2,0 litri. Hibridul plug-in combină un motor pe benzină de 1,4 litri cu un motor electric și o baterie de 13 kWh, având putere combinată de 215 CP și o autonomie complet electrică de circa 40-50 de kilometri.

Rămâne de văzut ce motorizări va folosi noua generație de Skoda Superb. Ținând cont că producătorul vrea să se adreseze unui public cât mai larg, modelul ar trebuie să păstreze o gamă de motorizări accesibile și economice.

Pe lângă noua generație de Superb, Skoda intenționează să lanseze și a doua generație a SUV-ului Kodiaq în acest an. Chiar dacă mașinile cu motoare termice vor fi interzise în următorul deceniu, Skoda continuă să actualizeze modelele cu motorizări clasice. Compania crede că aceste mașini vor reprezenta 30% din totalul vânzărilor sale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide