Skoda a produs 750.000 de exemplare ale SUV-ului Kodiaq

Autor: Ionuț Vîlciu 14 nov. 2022 Știri auto

Skoda a produs exemplarul cu numărul 750.000 al SUV-ului Kodiaq. Cel mai mare SUV al producătorului ceh atinge o bornă importantă.

Producătorul auto ceh a atins câteva borne importante. Printre acestea se numără și fabricarea a 750.000 de SUV-uri Kodiaq. Exemplarul cu numărul a ieșit pe poarta fabricii din Kvasiny.

Kodiaq a marcat începutul gamei de SUV-uri a producătorului ceh de automobile. Anul trecut, compania a dezvăluit o actualizare a modelului, care este disponibil cu până la șapte locuri. De la lansarea pe piață în toamna anului 2016, producătorul de automobile ceh a construit trei sferturi de milion de unități din SUV-ul cel mai mare SUV al său. Modelul aniversar a ieșit de pe linia de producție la uzina Kvasiny. Aici, producătorul auto produce și Karoq, dar și Superb.

Skoda a produs patru milioane de motoare EA211

O altă bornă importantă pentru Skoda este atingerea cifrei de producție de patru milioane pentru motorul EA211. Skoda produce motoare EA211 la fabrica sa principală din Mladá Boleslav din 2012. Acum a depășit pragul de patru milioane. În prezent, puțin sub 700 de angajați produc în jur de 2.500 de unități cu blocuri motor din aluminiu în fiecare zi. Sistemul de propulsie este produs în variantele cu trei cilindri 1.0 MPI, 1.0 MPI EVO, 1.0 TSI și 1.0 TSI EVO, precum și în patru cilindri 1.6 MPI și 1.4 TSI. Pe lângă modelele Skoda, aceste motoare fabricate în Cehia sunt folosite în întreaga lume și în vehiculele construite de mărcile Audi, Volkswagen și Seat. De asemenea, Skoda a produs și 15 milioane de transmisii de ultimă generație.

„Aceste trei etape de producție demonstrează în mod clar performanța ridicată a echipei noastre. Cifrele impresionante demonstrează că modelele noastre sunt bine primite în întreaga lume și funcționează excelent zi de zi cu fiabilitatea lor ridicată. În același timp, producția noastră de componente a devenit din ce în ce mai importantă în cadrul Grupului Volkswagen în ultimii ani. Aș dori să felicit întreaga echipă pentru ceea ce a realizat. Aceste succese oferă o motivație suplimentară, mai ales în aceste vremuri dificile, pentru a aborda provocările viitoare cu hotărâre.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide