Noua Tesla Model 3 Performance a debutat oficial și are în vizor BMW M3

Autor: Ionuț Vîlciu 25 apr. 2024 Știri auto

Versiunea de performanță a sedanului electric Model 3 se alătură gamei producătorului american de mașini electrice, oferind peste 500 CP și timpi de accelerație impresionați.

Cea mai sportivă variantă pentru Tesla Model 3 actualizată a debutat subit, pe nevăzute, cel puțin la fel de rapid precum mașina în sine. Noua Tesla Model 3 Performance dispune de un design mai agresiv, care să o diferențieze de celelalte versiuni din gamă, dar și de performanțe pe măsura aspectului mai dinamic.

Tesla Model 3 Performance poate fi distinsă de versiunile obișnuite prin câteva detalii. Barele de protecție față și spate au un design nou, fiind acompaniate de un difuzor special și de un spoiler din fibră de carbon. Elementele estetice și funcționale asigură o mai mare stabilitate la viteze mari. De asemenea, jantele din aliaj de 20 de inch au un design menit să optimizeze performanța aerodinamică și să disipeze mai bine căldura.

Tesla Model 3 Performance călcă pe urmele fratelui său mai mare

Natura sportivă noii Tesla Model 3 Performance este subliniată și de interior, care are noi scaune sport și inserții din fibră de carbon pe partea superioară a planșei de bord. În rest, avem de-a face cu un interior standard, care folosește un singur ecran central de 15,4 inch și două încărcătoare wireless. De asemenea, pasagerii din spate vor fi ținuți ocupați cu ajutorul ecranului de 8 inch în diagonală.

Chiar dacă nu a primit vreun nume pompos precum Plaid, Model 3 Performance dispune de două motoare electrice ce produc 460 CP. Mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3,1 secunde, iar viteza maximă atinsă este de 262 km/h. Noua Tesla Model 3 Performance mai primește amortizoare adaptive, un sistem de frânare îmbunătățit, cu un control mai bun al temperaturilor și un șasiu setat pentru un comportament mai dinamic. În plus, Model 3 Performance beneficiază și de noul mod de rulare Track Mode V3.

Producătorul nu a dezvăluit detalii despre bateria mașinii, dar spune că Model 3 Performance are o baterie maximă de 528 de kilometri. Cea mai rapidă Tesla Model 3 este disponibilă și în România. Prețurile pornesc de la 55.990 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide