Noua Toyota C-HR a ajuns în România. Ce oferă noul SUV hibrid al japonezilor – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 19 apr. 2024 Știri auto

Noua generație Toyota C-HR este disponibilă în România și nu puteam rata un test drive cu noua generație a SUV-ului hibrid. Prima generație a reprezentat un succes comercial, dar se poate ridica noul model la înălțimea așteptărilor.

În vara anului trecut am făcut cunoștință cu cea de-a doua generație C-HR, un nou model care promite schimbări importante, dar mizează pe aceeași eficiență a propulsoarelor hibride cu care Toyota ne-a obișnuit.

Noua Toyota C-HR măsoară 4,36 metri în lungime, 1,83 metri în lățime și 1,56 metri în înălțime. Designul exterior păstrează esența originalului C-HR, dar o infuzează cu linia de design pe care am văzut-o pe noua generație de Prius.

Noi am avut la dispoziție o echipare GR Sport, care conferă mașinii un aspect și mai agresiv decât vedem în standard. De asemenea, mașina a fost echipată cu motorizarea full-hybrid de 2,0 litri, care produce 198 CP. De asemenea, mașina are și tracțiune integrală, grație unui motor electric montat pe puntea spate.

Ce primești pe o Toyota C-HR în echipare de top?

La exterior putem observa farurile Matrix LED și elementele mai de caroserie mai agresive, parte a pachetului GR Sport. Pe laterale observăm imediat mânerele retractabile ale ușilor și stâlpul C, care îmbracă întreaga parte din spate cu un accent negru. Negrul se continuă pe toată partea din spate, unde regăsim și o bandă LED ce se întinde pe toată lățimea mașinii.

La interior regăsim un tablou de bord digital, de 12.3 inch și un ecran central de 8 sau 12.3 inch, în funcție de nivelul de echipare. Totodată, interiorul are de 2 ori mai mult plastic reciclat decât vechiul model. De asemenea, mașina dispune de un hayon cu acționare electrică, iar portbagajul versiunii de 2,0 litri măsoară 364 de litri.

Fiind a două cea mai puternică versiune din gamă, această versiune full-hybrid cu 198 CP poata accelera la 0 la 100 km/h în 7,9 secunde, iar viteza maximă este de 180 km/h.

Toyota a anunțat că, pentru piața din România, prețurile pentru noua generație C-HR pornesc de la suma de 33.688 de euro, cu TVA inclus. Un exemplar precum cel testat de noi, dotat cu motorizarea de 198 CP, în echiparea GR Sport, are un preț de listă de 49.391 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide