Noua Toyota Prius arată bine, consumă puțin, dar are un preț pe măsură – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 11 mart. 2024 Știri auto

Cea de-a cincea generație Toyota Prius aduce schimbări importante atât la exterior, cât și tehnice, dar prețul ar putea fi factorul decisiv pentru cei ce caută un astfel de model hibrid.

Toyota Prius a dat trendul în industria auto atunci când vorbim despre modele hibride, iar japonezii știu cât de important este acest model. Pentru cea de-a cincea generație, Toyota Prius devine mai frumoasă, mai eficientă, dar și mai tehnologizată, pentru a spori dezirabilitatea modelului hibrid.

În Europa, Toyota va vinde noul Prius doar sub forma unui hibrid plug-in, cel puțin deocamdată. Sistemul este conține un nou motor termic de 2,0 litri, puterea totală fiind de 223 de cai putere. Astfel, pachetul de propulsie hibrid combină motorul de 2,0 litri, care dezvoltă 152 de cai putere cu un motor electric. Motorul electric dezvoltă o putere de 163 de cai putere. Puterea combinată ajungând la valoarea de 223 CP. Astfel, avem de-a face cu o creștere substanțială a puterii și cu o mașină care poate sprinta acum de la 0 la 100 km/h în doar 6,8 secunde. Autonomia declarată în modul pur electric este de 87 de kilometri.

Interiorul este inspirat de electrica bZ4x

La interior, construcția este împărțită pe trei niveluri, adoptând o „Arhitectură Insulară”, după cum spune producătorul. Acest nou design este împărțit în trei părți: habitaclul, modulul șoferului și panoul de instrumente plutitor. Este un design asemănător cu cel al Toyotei bZ4x.

Partea centrală constă într-un ecran de infotainment care iese din bord, care beneficiază de conectivitate cu Android Auto și Apple CarPlay, fiind cea mai nouă generație a sistemului de infotainment de la Toyota. Ne place cum climatizarea și-a păstrat comenzile fizice, ceea ce nu poate fi decât un lucru îmbucurător. Nu trebuie să cauți comenzile prin meniuri, ele existând mereu acolo, la îndemână.

În România, noua Toyota Prius Plug-In Hybrid are un preț de pornire de 45.413 euro cu TVA inclus pentru echiparea de bază Active.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide