Noua Toyota GR Corolla va debuta pe 31 martie cu motor de 1,6 litri și 270 CP (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 29 mart. 2022 Știri auto

Japonezii de la Toyota au confirmat oficial că noua GR Corolla va fi dezvăluită pe 31 martie, cu mult mi devreme decât era preconizat. Anunțul a fost însoțit de un video teaser și de două imagini care oferă câteva detalii referitoare la noul hot-hatch.

Toyota GR Corolla va avea tracțiune integrală GR-FOUR

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Într-una dintre fotografii pare să apară aripa față a noii GR Corolla. Se observă o priză de aer verticală proeminentă finisată în negru lucios, poziționată chiar în spatele pasajului roții. Aceasta ar putea avea rol de răcire a frânelor. De asemenea, lângă acest detaliu aerodinamic apare emblema GR.

Cea de-a doua imagine pare să ne înfățișeze pragul lateral, pe care este embosat logo-ul GR-FOUR. Aceasta face referire la sistemul sofisticat de tracțiune integrală pe care Toyota îl folosește și pe modelul GR Yaris.

Unul dintre primele teasere pentru noua GR Corolla a dezvăluit mai multe specificații tehnice. Modelul nipon va folosi motorul turbo cu trei cilindri G16E-GTS de 1,6 litri care se află și sub capota lui GR Yaris. Acesta va livra 270 CP pe piața din Japonia și 260 CP pe modelul destinat Europei.

O altă imagine teaser publicată de japonezi ne arată GR Corolla cu transmisie manuală. De asemenea, am mai văzut anterior și un prototip GR Yaris cu o cutie de viteze automată cu opt trepte. Aceasta ar putea fi disponibilă și pe noul GR Corolla, dar nu se știe dacă va fi disponibilă încă de la lansare.

Toate informațiile disponibile în acest moment indică faptul că Toyota GR Corolla va veni exclusiv în versiune hatchback. Nu există informații care să sugereze că va exista și o variantă sedan.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide