Noua Toyota GR Supra va avea transmisie manuală și va fi comercializată în Europa

Autor: Mihai Morcovescu 15 apr. 2022 Știri auto

După numeroase zvonuri și speculații, Toyota a confirmat, în sfârșit, că va lansa o versiune GR Supra cu transmisie manuală. Conform informațiilor oferite de japonezi, noul lor model sport va fi destinat pieței din Europa. Debutul comercial este programat pentru următoarele săptămâni.

Noua Toyota GR Supra va avea cutie manuală BMW

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Anunțul oficialilor niponi a fost însoțit de două imagini-teaser oficiale. Ambele ne sugerează faptul că este vorba despre o versiune Supra echipată cu cutie de viteze manuală.

Cea de-a cincea iterație Toyota Supra este construită în colaborare cu BMW. Până în prezent, sportiva niponă a fost oferită exclusiv cu transmisie automată cu opt trepte, preluată de la producătorul bavarez.

Noua cutie de viteze a fost dezvoltată special pentru GR Supra. Modelul asiatic se bazează pe noul BMW Z4, care este oferit exclusiv cu o transmisie automată cu opt rapoarte. Aceasta este disponibilă pe versiunea M40i, care folosește un motor cu 6 cilindri în linie. Pe noua GR Supra, transmisia automată va fi oferită doar împreună cu acest propulsor.

Deja se vorbește despre posibilitatea ca sportiva japoneză să primească sub capotă motorizarea turbo de 3,0 litri. Acesta ar urma să livreze 387 CP și 498 Nm de cuplu.

Prima dintre fotografiile publicate de Toyota Europe ne dezvăluie cele trei pedale, specifice unei mașini echipată cu transmisie automată. A doua imagine ne arată partea posterioară a mașinii. Aici se observă numele Supra, care este scris cu litere roșii. Pe actuala generație, denumirea modelului apare cu litere negre.

Deocamdată, cei de la Toyota nu au dat publicității nici un fel de detalii de ordin tehnic. De asemenea, nu au precizat nici data debutului oficial al noii GR Supra. Conform unor informații apărute în presa niponă, mașina ar putea fi dezvăluită pe data de 28 aprilie.

Sursa: Toyota

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide