Toyota a dezvăluit cea mai exclusivistă versiune a modelului Supra

Autor: Mihai Morcovescu 26 mart. 2022 Știri auto

Japonezii de la Toyota au prezentat noua GR Supra GT4 „50 Edition”, o versiune foarte rară a modelului de stradă, dedicată curselor pe circuit. Această versiune exclusivistă a modelului Supra va fi produsă într-o serie limitată de doar 6 exemplare.

Toyota GR Supra GT4 „50 Edition”, serie limitată de 6 exemplare

Ceea ce se remarcă la această mașină este în primul rând nuanța caroseriei de roșu Toyota Gazoo Racing. Pachetul aerodinamic al modelului de competiție cuprinde un spoiler frontal și o capotă ce găzduiește o priză de aer supradimensionată.

La spate se remarcă un eleron de mari dimensiuni supraînălțat și un difuzor generos. Aceste elemente creează o forță de apăsare superioară și o aderență și stabilitate mai bune la viteze foarte mari. Kit-ul exterior este completat de jantele cu anvelope „P Zero” create special de Pirelli.

Trecând la interior, scaunele obișnuite de pe modelul de stradă au lăsat locul unora de tip scoică, de curse. Planșa de bord este confecționată din fibră de carbon și a fost inscripționată cu Supra GT4 „50 Edition”. Totodată, toate dotările care nu sunt necesare într-o mașină de curse au fost eliminate, iar în locul acestora a fost montat un „roll-cage”.

Sub capota bolidului japonez a fost montat un propulsor BMW turbo cu 6 cilindri în linie. Acesta are 3,0 litri și livrează 430 CP. Motorul este conectat la o cutie de viteze automată cu șapte rapoarte și cu un diferențial mecanic de alunecare limitată. Puterea este transmisă către puntea spate. Comparativ cu modelul standard, Supra GT4 „50 Edition” cântărește cu 145 kg mai puțin.

Până acum, Toyota GR Supra GT4 a concurat în peste 250 de curse, în care a obținut 36 de victorii de clasă și 78 de podiumuri. Toyota spune că va continua să dezvolte modelul și pe parcursul anului curent.

Niponii au lansat acest model pentru a sărbători comercializarea a 50 de exemplare ale modelului de curse. Mașina va fi produsă în doar șase unități, câte două pentru Europa, America și Asia. Fiecare dintre acestea are un preț de catalog de 175.000 de euro.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide