Noua Toyota Prius, testată pe Autobahn. Pionierul segmentului hibrid nu dezamăgește – VIDEO

Autor: Adrian Somai 26 iun. 2023 Știri auto

Toamna anului trecut ne aducea cea de-a cincea generație a lui Prius, un adevărat pionier al electrificării pentru marca niponă. Cunoscut pe piața nord-americană drept Prius Prime, noul Prius este oferit pe Bătrânul Continent doar sub forma unui hibrid plug-in. Noua generație vine cu schimbări importante la toate capitolele, noua Toyota Prius fiind pregătită să devină populară în rândul unui segment mult mai mare de șoferi și pasionați auto.

Noul Prius a fost testat în această vară și de Thomas de la Autogefühl, unul dintre cele mai apreciate canale de YouTube atunci când vine vorba despre domeniul auto. Cu peste 150 de modele testate anual, cei de la Autogefühl fac cu adevărat o treabă bună în acest segment, atrăgând de-a lungul timpului sute de mii de urmăritori din întreaga lume.

Așa cum remarcă și Thomas încă de la începutul clipului, noul Prius s-a schimbat simțitor la capitolul design. Prius nu a fost cunoscut niciodată pentru frumusețea sa, însă lucrurile s-au schimbat odată cu această nouă generație. Prius ne-a fost prezentat în toamnă cu un design complet nou, mai îndrăzneț și mai captivant. Potrivit Toyota, designul noului Prius a evoluat, adoptând linii moderne și o siluetă fluidă, inspirată de fluxul natural de aer din jurul caroseriei.

Cum se descurcă noua Toyota Prius pe Autobahn

Ajungând la nivelul habitaclului, Thomas de la Autogefühl se declară încântat de poziția pe care o are la volan. Distanța dintre punți a crescut odată cu această nouă generație, ceea ce face ca noul Prius să ofere mai mult spațiu la interior. Așa cum remarcă și Thomas, chiar și o persoană ceva mai înaltă se va simți confortabil atunci când se va urca la volan. În plus, designul interior a fost simplificat, mașina având acum un aspect mult mai curat. De asemenea, materialele folosite de cei de la Toyota sunt de calitate superioară, dovedindu-se a fi plăcute la atingere.

Sistemul cu care este echipat noul Prius conține o nouă unitate termică de 2.0 litri, care dezvoltă 149 de cai putere, alături de care se regăsește un propulsor electric. Puterea combinată a celor două agregate ajunge la 220 CP. La volan, Thomas de la Autogefühl pare a fi destul de entuziasmat de ceea ce oferă noua generație Prius, susținând că are parte de o experiență plăcuta și distractivă în același timp.

Bineînțeles, o asemenea testare completă a noii generații Toyota Prius nu putea să nu conțină și o testare a vitezii de top pe Autobahn. Neexistand o limită de viteză pe autostrăzile germane, Thomas a putut să își facă de cap la volanul noului Prius și să îi testeze limitele. Astfel, a ajuns rapid la o viteză maximă de 183 km/h, obținută în modul Sport. Așadar, Prius nu dezamăgește nici la acest capitol, ba chiar din contră.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide