Noua Toyota RAV4 2023 aduce câteva modificări minore

Autor: Marius Vișan 22 iun. 2022 Știri auto

Toyota a prezentat de curând o serie de actualizări pentru noul RAV4 2023, update-uri ce se concentrează pe îmbunătățirea interiorului, noi sisteme multimedia și a unui nou afișaj digital, personalizabil. Siguranța a fost, de asemenea, îmbunătățită, cu noi funcții adăugate la sistemele Toyota Safety Sense.

Modificările sunt implementate în întreaga gamă de modele hibride și plug-in hibride, ceea ce face ca SUV-ul cel mai bine vândut din lume să devină o propunere și mai dezirabilă.

Noul RAV4 adoptă cel mai recent sistem multimedia de la Toyota, care dispune de un nou ecran de 10,5 inch. Sistemul standard oferă navigație bazată pe cloud care permite planificarea călătoriei cu ajutorul informațiilor actualizate în permanență, plus detalii live despre trafic și evenimente rutiere.

Integrarea smartphone-urilor cu Android Auto este disponibilă, iar integrarea wireless cu Apple CarPlay este oferită în mod standard. Există mai multe modalități de a comunica cu mașina cu ajutorul noului asistent vocal care va răspunde la solicitările verbale de a regla controlul climatizării, de a alege opțiunile multimedia, de a efectua un apel telefonic sau de a deschide/închide geamurile.

Producția noului model Toyota RAV4 pentru Europa va începe în al treilea trimestru al anului 2022

Noul RAV4 beneficiază de funcții îmbunătățite Toyota Safety Sense, care pot avertiza șoferul și pot contribui la evitarea accidentelor. Sistemul Pre-Coliziune (PCS) oferă suport pentru viraje mai sigure în intersecții. Acesta va detecta dacă autovehiculul este pe punctul de a traversa calea oricărui autovehicul care vine din sens opus și dacă există pietoni care traversează drumul pe care se deplasează autovehiculul, alertând șoferul și, dacă este necesar, inițiind controlul frânării pentru a ajuta la evitarea unui impact.

La RAV4 Plug-in, sistemul va recunoaște și reacționa la interacțiunea cu biciclete și vehicule parcate. PCS-ul de pe RAV4 Plug-in are capacitatea de a detecta vehiculele care vin din sens opus pe banda de circulație a mașinii și de a reduce riscul de coliziune frontală.

Introdusă în 2019, cea de-a cincea generație RAV4 dispune de un motor Hybrid Dynamic Force de 2,5 litri construit pe platforma GA-K, care oferă 218 CP în varianta cu tracțiune față și 222 CP în versiunea cu Intelligent All Wheel Drive (AWD-i). Modelul RAV4 Plug-in Hybrid se află în vârful gamei RAV4, cu 306 CP DIN.

Producția modelului Toyota RAV4 2023 va începe în trimestrul 3 al acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide