Noua urbană electrică Microlino își face debutul european

Autor: Mihai Morcovescu 02 sept. 2022 Știri auto

La circa un an după ce a anunțat lansarea modelului, compania elvețiană Micro Mobility a demarat livrările noii urbane electrice Microlino. Vehiculul cu emisii zero se distinge printr-un design puternic inspirat din cel al clasicului BMW Isetta din anii 1950.

În luna iunie a fost deschis configuratorul online pentru piața elvețiană. Acum, conform oficialilor companiei, în octombrie, vor începe livrările lui Microlino și în Germania.

Versiunea entry-level are în Elveția un preț de circa 14.400 de euro. Pentru celelalte piețe din Europa, între care Germania și Franța, cvadriciclul electric va costa în jur de 15.000 de euro.

Microlino detronează Dacia Spring

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Dacia Spring este cea mai accesibilă mașină electrică disponibilă pe piața din Europa. Și asta, în pofida scumpirilor din ultimele luni, care au urcat prețul la 21.800 de euro. Chiar și așa, modelul autohton este mai ieftin decât un Volkswagen e-Up, Fiat 500e sau Smart EQ.

Mașina românească produsă în China se vede, însă, detronată de un noul model cu emisii zero. Compania elvețiană Micro Mobility a lansat pe piață cvadriciclul electric Microlino, care se vrea a fi o reinterpretare modernă a clasicului Isetta din urmă cu aproximativ șapte decenii.

Mașina folosește un singur motor electric, care are o putere de 20 CP și 110 Nm de cuplu. În aceste condiții, sprintul de la 0 la 50 km/h se realizează în 5 secunde, iar viteza maximă declarată este de 90 km/h.

Ca gabarit, Microlino are o lungime de 2.435 milimetri, iar interiorul poate găzdui două persoane. Portbagajul are o capacitate de 230 de litri.

Autonomia lui Microlino poate ajunge la 230 km

Cu o producție estimată la 1.500 de exemplare anual, Microlino va avea o ediție specială de lansare de 999 de unități, denumită „Pioneer”. Aceasta va fi destinată exclusiv clienților care au rezervat modelul atunci când a fost anunțat pentru prima dată, și anume în urmă cu șase ani.

Ediția de lansare se distinge prin două culori exclusive pentru caroserie, Atlantis Blue și Torino Aluminium. La interior Microlino Pioneer va avea tapițerie din piele ecologică, un acoperiș rabatabil și sistem audio cu boxe bluetooth portabile.

Vehiculul va folosi o baterie ce va fi oferită în trei versiuni: 6, 10,5 și 14 kWh. Autonomia va varia între 91 și 230 de kilometri, în funcție de acumulatorul ales. Microlino va putea fi reîncărcat complet la o priză casnică de 230 V în aproximativ 3-4 ore.

Electricul elvețian Microlino este deja produs la Torino, iar elvețienii au anunțat deja că vor demara în octombrie livrările în Germania.

Sursa: Motor

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Micro Mobility


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide