Noul Alpina XB7 facelift este aici: mai multă putere sub capotă și un preț de aproape 150.000 de euro (VIDEO)

Autor: Adrian Somai 21 sept. 2022 Știri auto

BMW a dezvăluit în această primăvară, în luna aprilie, versiunea actualizată a modelului X7, iar la numai câteva ore distanță Alpina a prezentat versiunea sa a SUV-ului de mari dimensiuni. XB7 a primit acum însă un plus de putere și mai multe noutăți importante care merită aduse în discuție.

Bolidul este echipat cu un set de jante Alpina Dynamic de 21 de inci, însă cei care își doresc ceva mai mult pot opta pentru niște jante forjate Alpina Classic de 23 de inci și cu 20 de spițe. În cazul în care se optează pentru cel de-al doilea set de jante, masa totală a mașinii scade cu 13 kilograme.

La interior, XB7 este echipat cu o serie întreagă de materiale premium de cea mai bună calitate. Observăm de la prima privire mai multe detalii interioare specifice Alpina, iar opțiunile de personalizare în ceea ce privește tapițeria sau cusăturile se dovedesc a fi nelimitate.

Din punct de vedere tehnic, Alpina XB7 primește acum noua unitate de motorizare V8 twin-turbo cu capacitate de 4.4 litri și cu tehnologie mild-hybrid. În urma unor modificări substanțiale operate de specialiștii Alpina, propulsorul se poate lăuda acum cu nu mai puțin de 630 de cai putere și cu un cuplu maxim de 800 Nm. Puterea ajunge la toate cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze automate cu opt trepte.

Tot la acest capitol mai trebuie spus că cei interesați pot opta pentru un sistem de frânare mai performant, cu discuri de frână perforate, cu greutate redusă, oferite alături de niște plăcuțe de frână foarte rezistente la căldură. De asemenea, comportamentul diferențialului cu alunecare limitată a fost calibrat special pentru a se potrivi caracterului dinamic al mașinii.

Livrările încep în prima parte a anului viitor

În aceste condiții tehnice, noul XB7 promite niște cifre de performanță de invidiat. Spre exemplu, poate accelera de la 0 la 96 km/h în numai 3.9 secunde, în timp ce sfertul de milă poate fi atins după numai 12.4 secunde. Totodată, mai trebuie să spunem că bolidul poate atinge o viteză maximă de 290 km/h.

Alpina primește deja comenzi pentru noul XB7, primele livrări urmând să fie efectuate în primele luni ale anului viitor. Bolidul are un preț de pornire de 145.000 de euro.

VIDEO:

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alpina


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide