Noul Aston Martin Valour: Motor V12 cu peste 700 CP și transmisie manuală cu 6 trepte – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 12 iul. 2023 Știri auto

Cu ocazia aniversării a 110 ani, Aston Martin prezintă un model special. Valour are un motor V12 cu peste 700 CP și cutie de viteze manuală.

Aston Martin a prezentat noul Valour, un supercar creat pentru a sărbători 110 ani de la fondarea companiei britanice și este o mașină care va fi pe placul celor ce încă mai caută un motor mare cuplat la o cutie de viteze manuală.

Nu este nevoie să privim prea mult noul Valour pentru a ne da seama că mașina are un design inspirat de la modelele V8 Vantage produse în perioada anilor 1970/1980. Comparativ cu actuală gamă Aston Martin, Valour are o parte frontală mai ascuțită, inspirată de clasicele modele V8 Vantage, după cum vă spuneam. La fel ca vechile V8 Vantage, și Valour folosește faruri rotunde, fapt accentuat de luminile de zi circulare. Bineînțeles, grila clasică Aston Martin este păstrată.

Partea din spate păstrează tema angulară, cu un spoiler de tip „coadă de rață” pronunțat și stopuri simple, care aduc aminte de designul modelelor din trecut. Integrate în bara de protecție din spate sunt trei evacuări de mari dimensiuni. Personal, îmi aduc aminte de sistemul de evacuare montat pe Jaguar E-Type.

Aston Martin Valour folosește un motor V12 cuplat la o transmisie manuală

Sub capota lungă a noului model sălășluiește un motor V12 de 5,2 litri, supraalimentat cu două turbine, care produce 715 CP și 753 Nm cuplu maxim. Partea cea mai distractivă este că motorul este conectat la o transmisie manuală cu 6 trepte, special construită pentru această aplicație, conform celor de la Aston Martin. Astfel, toți cei peste 700 CP vor ajunge exclusiv la roțile din spate, iar șoferul se va bucura de toți prin această transmisie manuală.

Pe lângă puterea mare a motorului, Valor a primit o suspensie dedicată, cu amortizoare adaptive, arcuri și bare anti-ruliu, toate calibrate special pentru mașină. Geometria roților are setări dedicate, pentru a face din acest tourer și o mașină sportivă atunci când șoferul vrea acest lucru. De asemenea, mașina este echipată cu discuri de frânare carbon-ceramice ce măsoară 410 mm pe față și 360 mm pe spate.

Producția lui Aston Martin Valor urmează să înceapă la sediul Aston Martin Gaydon în cel de-al treilea trimestru din 2023, primele livrări fiind programate să înceapă la sfârșitul acestui an. Vor fi produse doar 110 exemplare din această serie limitată.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aston Martin


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide