Noul Audi Q8 E-Tron Edition Dakar – Mai capabil în teren, dar cu un preț pe măsură

Autor: Ionuț Vîlciu 04 ian. 2024 Știri auto

Audi a prezentat o nouă ediție specială pentru SUV-ul electric Q8 E-Tron. Intitulată Dakar Edition, versiunea specială este inspirată de Raliul Dakar, competiție în care Audi participă.

Doar o zi ne mai desparte de startul noii ediții a celebrului Raliu Dakar, competiție în care Audi va participa din nou, cu prototipul RS Q E-Tron. Participarea la ediția din 2024 a Raliului Dakar ne aduce din partea producătorului german o nouă ediție specială pentru Audi Q8 E-Tron, botezată Dakar Edition.

Ediția specială a SUV-ului electric are la bază un Q8 55 E-Tron, ceea ce înseamnă că mașina folosește două motoare electrice, pentru un total de 408 CP. Aceștia sunt suficienți pentru a propulsa mașina de la 0 la 100 km/h în 5,8 secunde, în mod normal. Dar Q8 E-Tron Dakar Edition a primit anvelope all-terrain General Grabber AT3, pentru a-i spori abilitățile în teren accidentat, dar acestea au avut un mic impact asupra sprintului 0-100, care este gata acum în 5,9 secunde.

Audi prezintă o ediție specială pentru electricul Q8 E-Tron, inspirată de Raliul Dakar

Anvelopele de teren vor taxa și autonomia mașini, care are acum o valoare comunicată de 487 de kilometri, comparativ cu cei 531 oferiți de un model standard. Printre alte modificări aduse lui Q8 E-Tron pentru a crea Dakar Edition se numără și o suspensie mai înaltă cu 31 de milimetri. În plus, unghiurile de atac, degajare și de rampă au fost îmbunătățite în urma majorării gărzii la sol. Acestea măsoară 20, 26, respectiv 19 grade. De asemenea, Q8 e-tron poate traversa vaduri cu adâncimi de până la 300 de milimetri.

Ediția specială a SUV-ului electric oferă un standard un portbagaj montat pe plafon, iar 99 de exemplare vor primi și o grafică specială, specifică pentru Dakar Edition. Aspectul mai robust și capabilitățile mai bune nu vin doar cu costul autonomiei, ci și cu o sumă consistentă pe care doritorii vor trebui să o scoată din buzunar. Noua ediție specială Audi Q8 E-Tron Edition Dakar costă aproximativ 120.000 de euro pe piața din Germania și va putea fi comandată în primul trimestru al acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide