Noul Audi S3 Sedan și Sportback – Peste 300 de cai putere

Autor: Elena Luchian 11 aug. 2020 MASINI NOI

Noul Audi S3, în versiune Sedan și Sportback, a fost dezvăluit. Are motor de 2.0 litri TFSI și nu mai puțin de 310 cai putere.

GALERIE FOTO

La 20 de ani de la apariția primului Audi S3, constructorul de la Ingolstadt prezintă cel mai puternic model compact al său. Motorul 2.0 TFSI de sub capotă livrează 310 cai putere și 400 Nm și face mașina să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde. Unitatea cu patru cilindri este cuplată la o transmisie automată S tronic cu șapte trepte și la un sistem de tracțiune integrală quattro. Viteza maximă este de 250 km/h.

Modelul beneficiază opțional și de prezența unei suspensie sport cu control al amortizoarelor. Standard, este echpat cu o suspensie care aduce mașina cu 15 milimetri mai aproape de sol.

Partea frontală prezintă un caracter puternic, scos în evidență de grila Singleframe de mari dimensiuni, flancată de faruri LED matrix. Carcasele oglinzilor laterale au un aspect de aluminiu.

Noul Audi A3 Sedan si Sportback (1)

S3 vine standard cu jante din aliaj de 18 inci și poate primi contra cost jante de 19 inci.

A crescut în toate direcțiile modelul. Sportback-ul și Sedanul sunt cu 3, respectiv 4 centimetri mai lungi și cu 3 centimetri mai late. Sedanul măsoară acum 4,50 metri în lugime, în timp ce Sportback-ul are 4,34. Cele două versiuni au aceeași lățime (1,82 metri) și același ampatament (2,64 metri). Portbagajul versiunii cu cinci uși pune la dispoziția ocupanților 325 de litri (1.145 de litri cu bancheta rabatată), iar mașina cu patru uși oferă 370 de litri.

Audi S3 are un interior la fel de sportiv ca exteriorul

Cabina noului Audi S3 continuă linia dinamică a exteriorului. Se regăsesc acolo un nou selector al transmisiei S tronic, inserții din aluminiu și carbon. Funcțiile mașinii pot fi controlate prin intermediul ecranului tactil de 10,25 de inci, oferit standard. Clienții pot comanda contra cost Audi virtual cockpit sau versiunea sa plus cu ecran de 12,3 inci. Tot contra cost este și sistemul de iluminare ambientală. Tapițeria scaunelor sport este realizat, în mare parte, din PET-uri reciclate.

Se regăsește la bord noua generație a sistemului multimedia MIB 3. Audi connect key permite închiderea și deschiderea mașinii de la distanță, dar și pornirea motorului cu ajutorul telefonului. Cei care doresc o experiență acustică spectaculoasă pot bifa sistemul Bang & Olufsen.

Noul Audi A3 Sedan si Sportback (7)

Audi S3 primește sistemul pre sense, funcție de avertizare la părăsirea benzii de circulație, asistență la schimbarea benzii și la manevrele de parcare. Sistemul de cruise control adaptiv menține viteza și distanța față de vehiculul care rulează în față și asigură ajutor prin intervenții discrete asupra direcției la schimbarea benzii.

Noul Audi S3 în versiune Sportback și Sedan va fi disponibil pentru pre-comandă începând cu această lună. Primii clienți își vor primi mașinile începând cu luna octombrie. În Germania, S3 Sportback are un preț de pornire de 46.302 euro, iar Sedanul de la 47.180 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide