Noul BMW i7 M70 xDrive va avea în România un preț de start de peste 170.000 de euro

Autor: Adrian Somai 25 apr. 2023 Știri auto

BMW a prezentat oficial în urmă cu o săptămână noul i7 M70 xDrive, cel mai puternic model electric realizat vreodată de constructorul bavarez. Echipat cu câte un motor electric atât pe puntea faţă, cât şi pe cea spate, sistemul generează o putere maximă de 660 de cai și un cuplu de 1.015 Nm. Cu funcția M Sport Boost activată, cuplul maxim ajunge până la 1.100 Nm. Preţul de start pentru România este de 173.145 de euro, cu toate taxele incluse.

Cu un şasiu specific M, noul BMW i7 M70 xDrive oferă combinaţia perfectă de mobilitate electrică şi performanţă, rezultatul fiind o experienţă de condus unică în segmentul de lux. Ținând cont de dotările tehnice abia menționate, BMW i7 M70 XDrive impresionează atunci când vine vorba despre cifrele de performanță. Vârful de gamă al noului portofoliu BMW Seria 7 accelerează de la 0 la 100 km/h în numai 3.7 secunde, făcându-l cel mai rapid model BMW electric. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Acest nou record de performanţă este atins datorită unei inovaţii brevetate de BMW Group, care utilizează şase bobine în statorul motorului electric în loc de cele trei obişnuite. Acest lucru permite automobilului electric să genereze putere extrem de mare într-un design uşor şi compact şi să o furnizeze continuu în intervale de viteză ridicată.

Autonomie de până la 560 de kilometri

Performanţa dinamică extremă a noului BMW i7 M70 xDrive este combinată cu capacitatea mare de a acoperi distanţe lungi. Cu un conţinut de energie utilizabilă de 101.7 kWh, bateria de înaltă tensiune permite ca BMW i7 M70 xDrive să atingă o autonomie cuprinsă între 488 şi 560 de kilometri.

Vârful de gamă al noului portofoliu BMW Seria 7 poate fi încărcat la stații rapide de 195 kW. La o astfel de stație, BMW i7 M70 xDrive poate fi încărcat în 10 minute suficient cât să parcurgă o distanță de 170 de kilometri. Prin utilizarea noii funcţii MAX RANGE, intervalul poate fi mărit cu aproximativ 15%-25% prin limitarea selectivă a puterii şi a vitezei maxime, combinată cu reducerea funcţiilor de confort.

BMW i7 M70 xDrive a avut premiera la Salonul Auto Internațional de la Shanghai, din China, lansarea pe piaţa mondială urmând să înceapă în a doua jumătate a anului 2023. Șoferii români care își doresc să conducă acest nou vârf de gamă trebuie să știe că prețurile lui BMW i7 M70 xDrive vor începe în România de la 173.145 de euro, cu toate taxele incluse.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide