Noul BMW M2 ar putea avea sub capotă un motor de 460 de cai putere

Autor: Adrian Somai 26 sept. 2022 Știri auto

Fanii mărcii BMW așteaptă cu sufletul la gură noi informații despre viitoarea generație M2, iar ultimele zvonuri apărute în publicațiile de specialitate stârnesc și mai tare interesul creat în jurul modelului. Potrivit unor informații neoficiale apărute recent, viitoarele modele BMW M2 ar urma să fie echipate cu un propulsor care va fi capabil să livreze nu mai puțin de 460 de cai putere. Sigur, rămâne de văzut dacă aceste informații se vor dovedi a fi conforme cu realitatea!

Cu noua generație BMW M2 urmează să facem cunoștință peste numai două săptămâni, evenimentul de lansare fiind programat pentru data de 11 octombrie. Interesul din jurul lansării modelului de performanță este crescut, nefiind deloc puțini cei curioși în legătură cu surprizele pregătite de producătorul bavarez. Până la niște detalii oficiale însă, venite dinspre oficialii BMW, avem câteva informații apărute recent pe forumul Bimmer Post, cunoscut drept o sursă apropiată de membrii din conducerea constructorului.

Potrivit acestor informații, noul BMW M2 ar urma să fie echipat sub capotă cu o unitate de motorizare bi-turbo cu șase cilindri în linie, cu o capacitate de 3.0 litri, capabilă să dezvolte 460 de cai putere. Practic, ar însemna ca viitorul M2 să beneficieze de același motor S58T pe care îl știm deja de la versiunile de performanță X3 M și X4 M Competition. În cazul acestor modele, propulsorului se laudă cu o putere de 473 de cai.

Ultimul model de performanță BMW cu motor termic

Transmisia noului BMW M2 va fi asigurată fie prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu șase trepte, fie cu ajutorul unei cutii automate cu opt rapoarte, puterea fiind transmisă către roțile spate. Tot la capitolul tehnic, despre viitorul M2 mai știm că va prelua sistemul de frânare al actualului BMW M4.

Interesul creat în jurul noului BMW M2 are însă încă o explicație importantă, acesta urmând să fie ultimul model de performanță al mărcii germane echipat cu un motor pur termic. Așa cum menționam și mai devreme, noul model va fi lansat în data de 11 octombrie, urmând ca producția lui să se desfășoare în Mexic.

Sursa: Carscoops 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide