Noul BMW XM a ajuns pe străzile din România. Imagini în premieră cu cel mai așteptat SUV în 2022 – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 17 oct. 2022 Știri auto

Știm deja că BMW XM a avut lansarea internațională în urmă cu puțin timp, dar iată că SUV-ul german a fost văzut și pe străzile de România.

Primul automobil de înaltă performanță cu sistem de propulsie electrificat al BMW M GmbH a fost fotografiat la jumătatea lunii octombrie în zona de nord a Bucureștiului. O parte din fotografii ni-l arată cu folia de protecție specifică modelelor în teste sau a prototipurilor, dar există și câteva poze care arată mașina în întregime.

Dacă în privința designului exterior nu există neclarități, imaginile de presă fiind deja cunoscute de fanii mărcii, nici în privința detaliilor tehnice nu există vreun mister.

BMW XM este un SUV un plug-in hybrid care cuprinde un motor V8 pe benzină şi un motor electric. Sistemul de propulsie M HYBRID oferă o putere totală de 480 kW/653 CP (generată de combinația dintre motorul termic de până la 360 kW/489 CP şi sistemul de propulsie electric cu până la 145 kW/197 CP).

Sistemul se bazează pe un motor V8 nou dezvoltat, care îmbină tehnologia M TwinPower Turbo cu funcționarea în regim înalt de turații. Unitatea de 4,4 litri are o galerie de evacuare transversală și un proces optimizat de separare a uleiului.

Motorul cu opt cilindri a lui BMW XM este asistat de un motor electric integrat în transmisia M Steptronic cu opt trepte

Puterea de propulsie a motorului electric este disponibilă instantaneu la demaraj, oferind un răspuns optim la fiecare mișcare a accelerației. Sistemul de propulsie M HYBRID produce un cuplu maxim total de 800 Nm (motorul termic cu până la 650 Nm combinat cu motor electric care dezvoltă până la 280 Nm). Printr-un angrenaj de demultiplicare, cuplul maxim efectiv al motorului electric la 450 Nm la intrarea transmisiei.

BMW XM sprintează de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde. Cu aceste cifre, BMW XM devine cel mai puternic model al mărcii din istorie.

În România, prețul pentru BMW XM este de 142.900 Euro fără TVA (170.051 Euro cu TVA inclus).

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide