Noul Fiat Grande Panda a debutat oficial. Fratele lui Citroen C3 va avea și versiuni electrice

Autor: Ionuț Vîlciu 17 iun. 2024 Știri auto

Fiat a dezvăluit noul său model de clasă mică, mașină înrudită cu noua generație Citroen C3. Grande Panda va oferi clienților și variante pur electrice.

Noul Fiat Grande Panda se alătură gamei producătorului italian, oferind clienților o selecție de propulsoare hibride sau pur electrice într-un format accesibil și compact.

Modelul citadin al italienilor nu înlocuiește Panda așa cum îl știm, ci va fi vândut în paralel cu acesta până când producția acelui model va lua sfârșit în 2030. Designul noului Grande Panda este clar inspirat de prima generație a micului model italian, adoptând linii drepte și forme pătrățoase, toate integrate într-un mic crossover de oraș.

Cei mai ageri sigur nu au ratat asemănările dintre Grande Panda și noul Citroen C3. Văzute din profil, cele două mașini au aproape aceeași formă, iar acest lucru nu este întâmplător. Ambele modele sunt construite pe platforma Smart Car a grupului Stellantis, astfel că vor împărți și motorizări.

Fiat Grande Panda este noul concurent subcompact al italienilor

Fiat Grande Panda măsoară 3,99 metri în lungime, fiind cu doar 2,5 centimetri mai scurt decât noul Citroen C3. Deocamdată nu au fost publicate cu interiorul mașinii, dar Fiat spune că noul model poate acomoda până la cinci pasageri. Recent am condus noul Citroen C3 și am fost plăcut surprinși de spațiul în cabină, inclusiv pe locurile din spate. Probabil că același lucru se va aplica și la Grande Panda, astfel că patru pasageri pot călători fără mari probleme.

Cât despre motorizări, Fiat nu a detaliat prea mult specificațiile tehnice pentru noul său model, dar a spus că va fi oferit atât cu motorizări hibride, cât și în versiuni pur electrice. Ne putem aștepta ca gama de motorizări să fie împărțită cu Citroen C3 și e-C3. În cazul acestuia, motorizarea de bază este reprezentată de unitatea de 1,2 litri și 100 CP, cuplată cu o transmisie manuală cu șase trepte.

Urmează varianta mild-hybrid a acestui motor, care este acum ajutat de un motor electric de 28 CP, fiind cuplat cu o transmisie automată cu șase rapoarte. În plus, am putea vedea, la fel ca în cazul lui e-C3, două versiuni electrice. Una echipată cu bateria mai mare, capabilă să ofere o autonomie maximă de circa 320 km, dar și o variantă entry level, cu o autonomie maximă de 200 km. În cazul lui e-C3, ambele versiuni folosesc un motor electric de 113 CP.

Prețurile vor fi anunțate la o dată ulterioară, dar ne putem aștepta să fie printre cele mai ieftine mașini din gama Fiat. Printre rivalii lui Fiat Grande Panda se numără Citroen C3 și Dacia Spring.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fiat


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide