Noul Genesis GV60 arată SF! Are la bază platforma noilor Kia EV6 și Ioniq 5

Autor: Elena Luchian 19 aug. 2021 Știri auto

Noul Genesis GV60 arată de parcă ar fi personaj într-un film SF. Este primul model al companiei construit pe o platformă dedicată. Este platforma care stă și la baza noilor Kia EV6 și Ioniq 5.

GALERIE FOTO

Genesis GV60 vine cu un design futurist și dotări din viitor, la fel ca frații săi de platformă, Kia EV6 și Ioniq 5. Construit pe arhitectura E-GMP (Electric-Global Modular Platform), modelul este încă un pas al companiei către electrificare.

Litera “G” din denumire face referire la numele brand-ului, Genesis, în timp ce litera “V” face referire la versatilitate. Numărul “60” este cel mai mic dintr-o gamă în care se regăsesc modele precum GV70 și GV80, care fac parte dintr-o clasă superioară. GV60 este însă, susțin sud-coreenii, cel mai sportiv membru al familiei de SUV-uri.

O siluetă aerodinamică, blocuri optice alcătuite din două segmente, un acoperiș cu linie descendentă și o lunetă extrem de înclinată sunt caracteristicile unui SUV coupe cu look îndrăzneț. Grila frontală prezintă tiparul Guiloche, folosit adeseori de producătorii de ceasuri de lux. Lateralele capotei coboară până la pasajele roților.

Genesis GV60 vine cu un interior futurist

Mașina a primit camere video în locul oglinzilor clasice. Imaginile captate de acestea sunt redate pe ecrane tip tabletă, poziționate la extremitățile bordului, pe portiere. Tot în numele aerodinamicii, asiaticii au apelat la soluția mânerelor escamotabile în portiere. Acestea își fac apariția atunci când posesorul mașinii se apropie.

Genesis GV60 vine cu ceea ce producătorul numește Crystal Sphere. Poziționat în consola centrală, acesta este, de fapt, un indicator al informațiilor cu privire la rulare, un element al sistemului de iluminare ambientală și joacă, în același timp, rolul unui comutator. Instrumentarul de bord digital și ecranul tactil sunt unite sub un capac de sticlă.

Compania va furniza informații referitoare la performanțele noului său model în momentul lansării pe piață a modelului. Acest lucru se va întâmpla în toamna acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide