Noul Hyundai Tucson – Design radical, cabină sofisticată, gamă generoasă de motorizări

Autor: Elena Luchian 15 sept. 2020 Știri auto

Noul Hyundai Tucson vine cu un design radical, un pachet de siguranță impresionant și – promite constructorul asiatic – sisteme de propulsie eficiente.

GALERIE FOTO 

Cea de-a patra generație Hyundai Tucson, a treia produsă în Europa, vine cu intenția de a consolida poziția de bestseller a modelului în portofoliul companiei. Peste 7 milioane de unități s-au vândut, la nivel global, de la apariția sa în 2004. 1,4 milioane au luat drumul Europei.

Hyundai vorbește despre o revoluție în gama Tucson. Mașina a crescut în toate direcțiile. Este cu 20 de milimetri mai lung, cu 15 milimetri mai lat, iar ampatamentul a fost extins cu 10 milimetri, pentru un plus de spațiu. Și portbagajul a crescut, în funcție de motorizare, cu un volum cuprins între 33 și 107 litri.

Designul este inspirat de conceptual Vision T, dezvăluit anul trecut la Los Angeles și lasă în urmă liniile tradiționale.

Noul Hyundai Tucson (5)

Partea frontală este dominată, așa cum am putut vedea în imaginile teaser, de grila nouă și de farurile Parametric Hidden Lights. Atunci când farurile sunt stinse, nu există o distincție între blocurile optice și elementele geometrice ale grilei. Odată aprinse, luminile de zi dau grilei un aspect prețios, specific bijuteriilor.

Se remarcă din profil liniile masculine, atletice. În partea posterioară, ies în evidență stopurile unite de o bandă luminoasă, iar bara spate are un efect tridimensional.

Apar trei culori noi în gamă. Este vorba despre Shimmering Silver, Amazon Grey și Teal. Există de acum și posibilitatea comandării SUV-ului cu o caroserie în două nuanțe. Acoperișul poate fi Phantom Black sau Dark Knight.

Noul Hyundai Tucson – o cabină sofisticată

Hyundai trece în contul noului său Tucson un interior sofisticat și spațios, așa-numitul Interspace. Se regăsește la bord un ecran tactil de 10,25 de inci, care preia funcțiile fostelor butoane și comutatoare, asigurând astfel un concept minimalist.

Instrumentarul de bord, care măsoară tot 10,25 de inci, este amplasat mai jos și oferă o dispunere aerisită a informațiilor relevante referitoare la rulare. Sistemul de lumină ambientală include 64 de culori și 10 intensități diferite ale luminii.

Clienții vor beneficia și de prezența tehnologiei Multi-Air Mode, care asigură un flux de aer cursiv.

Funcția Walk-in permite glisarea și rabatarea scaunului pasagerului din dreapta la o simplă apăsare de buton. Rear Sleeping Mode îi dă voie șoferului să asculte muzică fără ca aceasta să fie redată și în boxe din spate, în cazul în care cei aflați pe banchetă își doresc liniște.

Noul Hyundai Tucson oferă o gamă variată de motorizări

Sunt disponibile trei versiuni electrificate și două cu motoare pe combustie. Tucson devine astfel SUV-ul cu cea mai variată gamă de motorizare din segmentul compact.

Versiunea hibridă integrează un motor de 1,6 litri T-GDI Smartstream și un motor electric de 44,2 kW, plus o baterie litiu-ion-polimer de 1,49 kWh. Sistemul, care dezvoltă în total 230 de cai putere, este cuplat la o transmisie automată cu șase trepte. Clienții pot alege tracțiune față sau tracțiune integrală pentru viitoarea lor mașină.

Trei motoare sunt disponibile cu tehnologie mild-hybrid la 48 V. Este vorba despre 1.6 T-GDI Smartstrem cu 150 de cai putere și tracțiune față, 1.6 T-GDI Smartstream cu 180 de cai putere, tracțiune față sau tracțiune integrală, și 1.6 CRDi Smartstream cu 136 de cai putere cu tracțiune față sau tracțiune integrală.

Fără tehnologie la 48 V, motorul pe benzină de 1,6 litri T-GDI Smartstream va dezvolta 150 de cai putere și va fi cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte și va putea fi comandat opțional și cu tracțiune integrală.

Motorul diesel 1.6 CRDi Smartstream dezvoltă 115 cai putere și vine cu transmisie manuală și tracțiune față.

O versiune plug-in integrează motorul de 1,6 litri T-GDI și un motor electric pentru un total de 265 de cai putere. Aceasta din urmă va ajunge pe paiță la începutul anului viitor. Toate celelalte vor fi disponibile spre sfârșitul acestui an.

Hyundai Tucson, off-roader veritabil

Versiunile electrificate cu transmisie automată și tracțiune integrală HTRAC pot fi echipate cu selector Terrain Mode, care ajută la livrarea cuplului în funcție de aderență și de viteză. Sunt disponibile trei moduri pentru off-road: Mud, Sand și Snow.

Hyundai Tucson, un pas mare în ceea ce privește siguranța

Noul Hyundai Tucson este echipat standard cu șapte airbag-uri. Mașina vine cu sisteme de asistență cum ar fi asistență la evitarea coliziunii frontale, asistență la menținerea benzii de circulație, reglarea și menținerea vitezei față de vehiculul din față pe autostradă, iar pe instrumentarul de bord apare o imagine a ceea ce există în unghiul mort atunci când șoferul dă semnal pentru schimbarea benzii de circulație.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide