Noul Mercedes-AMG E53 vine sub formă de sedan și break. Ambele vor avea Drift Mode – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 03 mart. 2020 Știri auto

Noul Mercedes-AMG E53 a fost lansat atât sub formă de sedan, cât și de break. Cele două versiuni de performanță vin pe alături de facelift-urile modelelor clasice E Class și E Class All Terrain.

Cea mai mare schimbare la exterior este adăugarea grilei Panamericana, iar sub capotă noutatea ar fi motorul de 3.0 litri twin-turbo cu șase cilindri în line care dezvoltă 429 CP / 320 kW și 520 Nm cuplu.

Dotat cu starter-alternator EQ Boost care adaugă 21 CP / 16 kW și 250 Nm cuplu, sistemul ajunge la o putere totală de 451 de cai și 770 Nm cuplu. Motorul este asociat cu o transmisie automată cu 9 trepte, precum și cu sistemul 4Matic + AWD, cu posibilitatea de a alege doar tracțiunea spate.

Sprintul 0-100 km / h se face în 4,5 secunde pentru varianta sedan, și 4,6 secunde pentru break, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 250 km / h, dar aceasta poate fi ridicată la 270 km / h cu pachetul opțional AMG Driver’s.

GALERIE FOTO

Șoferii pot alege între mai multe moduri de condus – Slippery, Comfort, Sport, Sport+ și Individual, dar și alte trei setări pentru programul ESP: Basic, Advanced și Pro.

Modelul vine cu discuri de frâne venitlate cu patru pistoane, suspenie AMG Ride Control +, dezvoltată de AMG, cu reglaj sportiv ce îmbunătățește călătoriile pe distanțe lungi, dar și pe viraje.

Rezervat anterior pentru modelele cu opt cilindri, pachetul AMG Dynamic Plus a fost lansat acum și pentru noul E53. Punctul culminant include modul Race cu Drift Mode.

În paletă de culori au fost adougate trei noi culori: Graphite Grey, Mojave Silver și High-Tech Silver; pe când jantele pot fi configurate fie pe 19 inch, fie pe 20.

E53 este dotat cu un sistem de infotainment MBUX, cu un instrumentar de bord personalizabil. De asemenea, primește scaune sport cu designul specific AMG, cusătură roșie de contrast și ecusone AMG. Pachetele AMG Performance Seat sunt disponibile opțional, alături de centurile de siguranță roșii. Volanul are un design nou, poate fi învelit în piele / microfibră sau microfibră ecologică Dinamica.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops



Comentarii
Inchide