Noul Mercedes-AMG GLE 53 PHEV debutează cu 544 CP și 87 KM de autonomie pur electrică

Autor: Ionuț Vîlciu 25 oct. 2023 Știri auto

Mercedes anunță că SUV-ul de performanță GLE 53 poate fi cumpărat acum și într-o versiune plug-in hibridă, care oferă 544 CP și până la 87 km de autonomie pur electrică.

În urmă cu câteva luni am făcut cunoștință cu facelift-ul pe care producătorul german de automobile l-a adus pentru SUV-urile GLE și GLE Coupe în versiunile 53 AMG. Acum, SUV-ul german poate fi comandat într-o nouă versiune plug-in hybrid.

Intitulat Mercedes-AMG GLE 53 Hybrid 4Matic+, modelul este disponibil atât în varianta de caroserie obișnuită de SUV cât și Coupe. Noul propulsor hibrid cu încărcare la priză este compus dintr-un motor cu 6 cilindri în linie, de 3,0 litri, care produce 449 CP. Acesta este completat de o unitate electrică ce produce 100 kW, pentru o putere combinată de 544 CP și 750 Nm cuplu maxim, suficient pentru a propulsa mașina de la 0 la 100 km/h în 4,7 secunde către o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h.

Noul Mercedes-AMG GLE 53 PHEV poate parcurge până la 87 de kilometri în modul pur electric

Versiunea hibridă cu încărcare la priză a lui GLE 53 utilizează o baterie cu o capacitate de 31,2 kWh. Aceasta asigură o autonomie electrică cuprinsă între 80 și 86 km pentru varianta SUV sau 82-86 km pentru formatul de caroserie coupe, grație formei ceva mai aerodinamice. Bateria poate fi încărcată rapid, cu până la 60 kW, caz în caz durează doar 20 de minute pentru ca acumulatorul să se încarce de la 20 la 80%.

Cât despre echipamentele incluse în standard pentru această nouă versiune, Mercedes-AMG GLE 53 PHEV vine cu o priză de aer revizuită în grila frontală, embleme specifice modelului, discuri de frână de 400 mm pe puntea față și jante de 21 de inch.

Pentru interior, noua versiune include în standard trapa panoramică cu acționare electrică, scaune față încălzite, sistem de evacuare AMG, sistem audio Burmester, volan AMG Performance și faruri Multibeam LED. De asemenea, există 7 moduri de condus din care șoferul poate alege: Comfort, Sport, Sport+, Smoothness, Individual, Electric și Battery Hold.

În Germania, noul Mercedes-AMG GLE 53 Hybrid are un preț de pornire de 125.515 de euro. Pentru varianta Coupe, clienții vor trebui să plătească cel puțin 133.851 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide