Noul Mini Cooper echipat cu motoare termice a intrat în producție

Autor: Ionuț Vîlciu 13 mart. 2024 Știri auto

Uzina Mini din Oxford începe producţia celei de-a cincea generaţii Mini Cooper. Noile modele echipate cu motoare termice au intrat în producție.

A început producţia pentru noua generaţie Mini Cooper la uzina Mini din Oxford, iar angajaților s-a alăturat directorul Mini, Stefanie Wurst, pentru un eveniment special la faţa locului, în care primul model cu trei uşi a fost condus de pe linia de producţie de către Charlie Cooper, nepotul legendarului John Cooper, a cărui moştenire a inspirat numele Cooper.

„Acest reper subliniază angajamentul faţă de originile noastre, în timp ce ne propulsează într-un viitor dinamic al condusului. Uzina din Oxford este inima mărcii MINI, iar astăzi, când asistăm la începerea acestui nou capitol, ne reînnoim angajamentul faţă de măiestrie, dezvoltare durabilă şi pasiunea pentru automobil”, a declarat Stefanie Wurst, directorul Mini.

Noul Mini Cooper a intrat în producție

Noul Mini Cooper este cea mai recentă generaţie care va fi construită în Marea Britanie, toate cele trei unităţi de producţie ale BMW Group din Marea Britanie contribuind la producţie: uzina BMW Group din Swindon produce piese presate pentru caroserie şi subansambluri, în timp ce cele mai recente şi foarte eficiente motoare pe benzină, cu trei şi patru cilindri, sunt construite la uzina BMW Group din Hams Hall, în North Warwickshire. În cele din urmă, aceste piese se reunesc la uzina MINI din Oxford, unde au loc producţia de caroserii, vopsirea şi asamblarea finală.

Anunţat luna trecută, noul Mini Cooper soseşte ca al treilea membru al noii game a producătorului britanic, alăturându-se modelelor Mini Cooper Electric şi noului Mini Countryman. Disponibil în două variante de model: Cooper C şi Cooper S cu performanţe îmbunătăţite, cea mai recentă versiune cu trei uşi îmbină valorile tradiţionale ale mărcii cu noile tehnologii disponibile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mini


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide