Noile MINI Cooper electric și MINI Countryman au fost prezentate în România

Autor: Marius Vișan 29 nov. 2023 Știri auto

Noile MINI Cooper electric și MINI Countryman au fost prezentate în avanpremieră în România, cu luni înainte de lansare.

S-a întâmplat vineri, 24 noiembrie, eveniment în timpul căruia publicul și media au putut descoperi noile modele cu mai multe luni înainte de debutul pe piață în 2024.

Prezentarea a avut loc la noul Muzeu Imersiv al Noilor Arte – MINA şi a fost construită în jurul unei proiecţii 360 de grade complexe. Spaţiul de proiecție care a găzduit prezentarea a avut o suprafaţă de 400 m2 şi a fost acoperit folosind 14 proiectoare de 16.000 lumeni fiecare.

„Charistmatic Simplicity” definește noul limbaj de design, simplificat și elegant. Soluțiile moderne ale blocurilor optice permit selectarea a trei designuri de iluminare ale farurilor de zi și stopurilor, dar și un scenariu special de deschidere/închidere. La interior se remarcă ecranul OLED oferit de Samsung Displays, primul de acest fel, cu design rotund, folosit în industria auto. Până la opt „Experience modes” pot avea impact nu doar asupra caracteristicilor de condus, dar transformă și interfața displayului central sau schema de iluminare, disponibilă opțional cu proiecție pe bord.

MINI – „Charistmatic Simplicity”

Dezvoltare sustenabilă se remarca prin folosirea mai multor materiale reciclate, interior vegan sau elimină cromul. Se remarcă bordul și panourile ușilor acoperite cu o țesătură specială de poliester reciclat al cărui proces de fabricație reduce emisiile de CO₂ cu până la 80% și consumul de apă cu 95% sau jantele din aluminiu reciclat care reduc cu 75% emisiile de CO₂. De asemenea, un element definitoriu pentru producţia BMW încă din 2020, toate centrele de producţie folosesc exclusiv energie electrică vrede, iar din 2021 toate sunt neutre în ceea ce priveşte emisiile de CO2. De asemenea producţia de celule de baterii foloseşte exclusiv energie vrede.

Soluţiile moderne de propulsie folosesc tehnologia BMW Group de generaţia a cincea pentru modelele electrice și cea mai nouă versiune de motoare cu ardere internă, în timp ce pentru suspensii se remarcă amortizoarele cu răspuns variabil în funcție de cursă (standard pentru puntea față la MINI Countryman) sau cu răspuns variabil în funcție de frecvență, o dezvoltare nouă, disponibilă opțional pentru MINI Countryman.

Noile modele MINI beneficiază de un pachet de tehnologii care include sisteme de asistență pentru condusul și parcarea semiautonome Level 2, așa cum este Reversing Assistant disponibil standard pentru toate modelele. Noul sistem de operare MINI 9.0 vine cu o interfaţă nouă care are ca punct central conectivitatea – pentru prima dată, utilizatorii pot descărca aplicaţii şi jocuri, sistemul de comandă vocală a fost extins cu conectivitate online, sistemul de navigaţie se bazează pe hărţi online şi oferă informaţii de orientare cu realitate augmentată (AR), sunt disponibile actualizări regulate de software.

Prețurile pentru noile MINI Cooper electric și MINI Countryman

MINI Cooper Electric 

Motorul electric de 135 kW/184 CP al MINI Cooper E generează un cuplu de 290 Nm, accelerând automobilul de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde. Cu o putere de 160 kW/218 CP, MINI Cooper SE sprintează de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde, având un cuplu maxim de 330 Nm. Autonomia determinată conform ciclului de testare WLTP este de până la 305 de kilometri pentru MINI Cooper E pe baza bateriei de înaltă tensiune cu o capacitate de 40,7 kWh. La MINI Cooper SE, autonomia calculată creşte până la maximum 402 kilometri datorită unei capacităţi a bateriei de 54,2 kWh.

MINI Cooper E, model integral electric – 31748 euro, cu TVA şi fără suportul Rabla Plus (26679 euro fără TVA).

MINI Cooper SE, model integral electric – 35641 euro, cu TVA (29950 euro fără TVA).

MINI Countryman 

Noul MINI Countryman este disponibil pentru moment în trei versiuni de motorizări pe benzină, urmând ca portofoliul să fie extins cu noi motorizări cu ardere internă şi electrice. Noile modele dispun de motoare de 1,5 litri (3 cilindri) şi 2 litri (4 cilindri), cu puteri de 170 CP, 218 CP şi 300 CP, tehnologie TwinPower Turbo cu sistem TwinScroll şi injecţie directă, precum şi sistem mild-hybrid de 48V pentru versiunile C şi S.

MINI Countryman C – 36474 euro cu TVA inclus (30650 euro fără TVA)

MINI Countyman S- 42271 euro cu TVA (35900 euro fără TVA)

MINI Countryman John Cooper Works ALL4 – 52420 euro cu TVA inclus (44050 euro fără TVA)

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dragoș Savu - BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide