Noul Mini Cooper pe benzină debutează în România. De la cât pornesc prețurile? – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 07 feb. 2024 Știri auto

Mini anunță noile versiuni pe benzină ale celebrului model de clasă mică. Mini Cooper cu motoare pe benzină va fi disponibil și în România.

Noua generație Mini Cooper este disponibilă acum și cu motoare pe benzină. Noul model poate fi comandat și în România, având un preț de pornire de 27.668 de euro, cu TVA inclus. După ce a debutat în formă pur electrică în toamna anului trecut, cea de-a patra generație Mini Cooper va fi oferită acum și cu motorizări termice, pe benzină.

Clienții din România, clienții vor putea cumpăra noul model cu motoare termice în două versiuni, acestea fiind Cooper C și Cooper S. Prima versiune este echipată cu un motor pe benzină cu 3 pistoane, ce dezvoltă 156 CP și 230 Nm cuplu. În această configurație, Mini Cooper C sprintează de la 0 la 100 de km/h în 7,7 secunde. Prețul de pornire pentru această versiune este de 27.668 de euro, cu TVA.

Diferențele estetice dintre versiunea electrică și cea termică sunt minime

Dacă veți opta pentru Mini Cooper S, atunci veți primi un motor cu 4 pistoane, ce dezvoltă 204 CP și 300 Nm cuplu. Acest propulsor mai potent propulsează mașina de la 0 la 100 km/h în 6,6 secunde. Prețul de pornire pentru această versiune este de 31.654 de euro, cu TVA.

Singura diferență notabilă între versiunile și cele termice este reprezentată de grila octogonală. În rest, mașinile se bucură de aceleași trăsături, precum blocuri optice cu tehnologie LED sau un plafon ce poate fi finisat într-o nuanță contrastantă. Clienții vor avea la dispoziție și pachetele vizuale Essential, Classic, Favored și JCW. De asemenea, pot alege jante din aliaj cu dimensiuni cuprinse între 16 și 18 inch.

Asemenea exteriorului, cabina celor două versiuni este identică. La fel ca la varianta electrică, avem un bord îmbrăcat în material textil și un ecran central cu tehnologie OLED, care aduce aminte de ceasul întâlnit pe clasicele modele Mini.

Modelul de clasă mică oferă un volum de 210 pentru portbagaj, dar prin rabatarea banchetei spate, acesta poate fi majorat până la 800 de litri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mini


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide