Noul Nissan Qashqai. Încă un model care renunță la diesel

Autor: Elena Luchian 18 feb. 2021 Știri auto

Mașina care a inventat segmentul SUV-urilor compacte, Nissan Qashqai, primește acum o generație nouă. Noul Qashqai are o nouă platformă și sisteme de propulsie electrificate.

GALERIE FOTO

Peste trei milioane de clienți au ales un Nissan Qashqai de la venirea pe lume a modelului, în anul 2007. Mașina primește noua platformă a grupului, CMF-C, care stă și la baza noului Renault Kadjar.

Noua generație a fost desenată la Centrul de Design de la Londra, iar partea tehnică a fost pusă la punct de Centrul Tehnic al companiei de la Cranfield, Regatul Unit.

Modelul a crescut în toate direcțiile. Este cu 35 de milimetri mai lung, cu 25 de milimetri mai înalt și cu 32 de milimetri mai lat. Și ampatamentul a crescut cu 20 de milimetri.

Cea mai izbitoare modificare se regăsește în partea frontală, acolo unde Nissan a instalat o grilă V-Motion mai mare cu finisaje cromate. Aceasta este flancată de faruri noi cu lumini de zi care imită forma unui boomerang.

Din profil, mașina arată dinamic și atletic. Pentru prima oară în gama SUV-ului compact vor fi disponibile jante din aliaj de 20 de inci. 11 culori exterioare vor fi disponibile. În premieră, modelul poate fi comandat și cu un plafon în altă nuanță.

Noul Nissan Qashqai are o cabină complet modificată

Niponii promit o atmosferă premium și o ergonomie superioară. Apar la bord o lumină ambientală albă, un volan multifuncțional nou și un nou selector de trepte. Ies în evidență ecranul tactil de 9 inci NissanConnect și un instrumentar de bord digital de 12,3 inci, configurabil, care oferă informațiile relevante cu privire la rulare și poate reda navigația.

Japonezii au pregătit pentru noul Nissan Qashqai și un nou head-up display de 10,8 inci.

Se regăsesc la bord porturi USB în față și în spate.

Parbrizul cu dimensiuni mai mari și montanții față mai subțiri asigură o vizibilitate mai mare. oglinzile au migrat din montanți pe portiere pentru a reduce unghiul mort.

Dimensiunile mai mari ale noului Nissan Qashqai se traduc prin mai mult spațiu la bord. Astfel, spațiul la genunchi a crescut cu 28 de milimetri, ajungând acum la 608 milimetri. Și spațiul la cap este acum cu 15 milimetri mai generos.

Portbagajul poate fi accesat fără contact, iar volumul a crescut cu 50 de litri față de generația anterioară. Tot pentru un acces mai simplu, portierele din spate se deschid acum la 90 de grade.

Noul Nissan Qashqai – gama de motorizare

Motorul turbo de 1,33 litri, dezvoltat de Alianța Renault-Nissan în parteneriat cu Daimler, primește acum tehnologie mild hybrid.

Noua generație marchează debutul în Europa al tehnologiei e-POWER, preluate de la Nissan LEAF, care funcționează în tandem cu un motor pe benzină de 1,5 litri pentru un total de 187 de cai putere. Această versiune poate rula pe anumite distanțe cu emisii zero. Ca și în cazul lui LEAF, și noul Qashqai e-Power poate rula în regim e-Pedal, fără ca șoferul să fie nevoit să apese pedala de frână.

Motoarele pot fi comandate cu tracțiune față sau tracțiune integrală, cu o transmisie manuală cu șase trepte sau cu noua transmisie Xtronic.

Motorul de 1,33 litri este disponibil tot în două versiuni de putere și este oferit acum cu 138, respectiv 156 de cai putere. Versiunea de top va putea fi configurată cu tracțiune integrală.

Cel aflat la volan va putea alege unul dintre cele trei patru moduri de rulare disponibile: Standard, ECO, Sport, Snow și Off-Road.

Noul Nissan Qashqai – Specificații tehnice

1.3 litri
Mild hybrid
e-POWER
(1.5 litri)
6MT 6MT Xtronic
2WD 2WD 2WD/4WD 2WD
Putere CP (kW) 138 (103) 156 (116) 187 (140)
Cuplu Nm 240 260 270 330
Tracțiune 2WD 2WD 2WD / 4WD 2WD
Lungime mm 4425 (+35)
Înălțime mm 1635 (+10)
Lățime mm 1838 (+32)
Ampatament mm 2666 (+20)

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide