Noul Opel Astra: prezentare video

Autor: Ionuț Vîlciu acum 3 săptămâni Știri auto

Noua generație a lui Opel Astra a ajuns în sfârșit în România. Cea de a douăsprezecea iterație a compactei a ajuns la noi în țară și surprinde prin calitățile sale.

Ceea ce avem noi astăzi este o versiune Ultimate, cea de top. Sub capotă se regăsește un motor pe benzină de 1,6 litri, turbo, care este ajutat de un motor electric. Sistemul de propulsie hibrid generează 180 de cai putere. Cutia de viteze este una cu opt rapoarte, cu convertizor. Autonomia în regim pur electric este de circa 60 de kilometri.

Ce primești în versiunea de top a lui Opel Astra?

Putem începe cu exteriorul. Astfel, versiunea Ultimate primește faruri LED matrix, un pachet exterior mai agresiv. Din acesta face parte bara față, care are un aspect ceva mai diferit. De asemenea, exemplarul acesta are și pachetul care renunță la toate elementele cromate în favoarea accentelor finisate cu negru lucios.

De asemenea, se poate opta și pentru un plafon negru. Acesta scoate și mai tare în evidență liniile de design ale mașinii.

Jantele au dimensiunea de 18 inch, dar încep de la 16.

În partea din spate se continuă stilul cu linii tăioase și agresive. Stopurile sunt subțiri și au forma literei L, iar al treilea stop de frână este dispus vertical. Nu există guri de evacuare falsă.

VIDEO

Cum e noul Opel Astra la interior

Începem cu unul din punctele forte ale noului Opel Astra: portbagajul. Acesta este unul dintre cele mai mari din clasa sa. Pe versiunile normale, acesta măsoară 422 de litri, iar pe plug-in circa 352.

Echiparea Ultimate oferă foarte multe dotări interioare. Spre exemplu, scaunele, care au certificare AGR, sunt îmbrăcate în piele și au încălzire, dar și ventilație. Acestea au și memorii pentru șofer, dar și reglaj lombar.

Opel Astra are foarte multe spații de stocare, astfel că depozitarea lucrurilor la interior nu va fi o problemă.

Sistemul de infotainment are două ecrane, unul în continuarea celuilalt. Un plus este faptul că există butoane fizice pentru comenzile uzuale, cum ar fi cele pentru climă.

Prețurile pentru noul Astra încep de la 22.700 cu TVA.


Sursa foto: Luci Popa


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, m-am alăturat echipei ProMotor pentru a combina cele două pasiuni ale mele: mașinile și presa. Studiez, analizez și documentez tot ce are roți. Presa nu trebuie să fie plictisitoare, așa că încerc, pe cât de mult posibil, să ... citește mai mult

Comentarii
Inchide