Opel pregătește o versiune de performanță a viitorului Astra complet electric

Autor: Mihai Morcovescu 04 aug. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Opel a anunțat nu demult că, în 2023, va lansa o versiune 100% electrică a noului Astra. Ajuns la cea de-a șasea generație, modelul de clasă compactă a fost lansat în noiembrie anul trecut. În urmă cu șase luni a fost demarată producția de serie.

Gama de motorizări cuprinde propulsoare termice pe benzină și diesel. Ulterior va fi introdusă o versiune electrificată cu încărcare la priză de 225 CP. Aceasta va oferi o autonomie în modul pur electric de până la 50 de kilometri, grație unei baterii de 12,4 kWh.

Dar, lucrurile nu se opresc aici pentru constructorul din Russelsheim. Într-un interviu acordat revistei Top Gear, șeful de design al mărcii, Mark Adams, a lăsat să se înțeleagă că se pregătește o versiune hot-hatch a viitorului model cu emisii zero.

Hot-hatch-ul electric Astra va rivaliza cu viitorul VW ID.3 GTX

Noul Opel Astra

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul Opel Astra EV este în prezent în curs de dezvoltare și va fi construit pe platforma EMP2 V3 a Grupului Stellantis. Aceasta se află la baza modelelor echipate cu motoare termice și cu sisteme de propulsie plug-in hybrid și pur electrice.

„Într-adevăr, avem în pregătire produse care nu sunt prea departe de momentul lansării. Acestea merg în direcția electrificării”, a declarat Mark Adams. Oficialul Opel nu a oferit, însă, alte detalii.

Potrivit lui Adams, viitorul Astra OPC cu emisii zero va fi mai degrabă o versiune mai cuminte a lui Astra GSi. „Există o delimitare fină între sportivitate și dinamică, atribute specifice unui hot-hatch. În calitate de designeri va trebui să găsim cele mai potrivite soluții pentru a construi cea mai bună mașină”, a mai precizat Adams.

Versiunea de performanță electrică a actualului Opel Astra va fi lansată ca rival pentru viitorul Volkswagen ID.3 GTX. Deocamdată, nu există nici un fel de informații despre acesta din urmă. Totuși, este de așteptat ca hot-hatch-ul cu zero emisii din Wolfsburg să primească două motoare electrice, la fel ca ID.4 și ID.5.

Varianta GTX a celor două crossovere oferă 299 CP și 460 Nm de cuplu. Cu aceste resurse, ID.3 GTX ar putea realiza sprintul 0-100 km/h în mai puțin de 6 secunde.

Sursa: Top Gear

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide