Noul Opel Zafira Life este un MPV oferit în trei variante de lungime – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 10 ian. 2019 Știri auto
Noul Opel Zafira Life este un MPV oferit în trei variante de lungime – GALERIE FOTO

Douăzeci de ani după succesul obţinut cu prima generaţie, povestea continuă acum cu noul model din a patra generaţie. Opel Zafira Life este un MPV oferit în trei variante de lungime – varianta scurtă, de 4,60 metri, cea medie de 4,95 m şi varianta lungă de 5,30 m – fiecare echipată cu până la 9 locuri. Versiunea „S” a modelului Zafira Life este cu aproximativ 10 cm mai scurt decât modelul actual Zafira, în timp ce modelul „L” este cu aproape 65 cm mai lung şi, astfel, aproape la fel de mare precum Vivaro Combi varianta pentru pasageri.

Modelul Opel Zafira Life va avea premiera mondială în cadrul Salonului Auto de la Bruxelles în data de 18 ianuarie 2019 (zilele de acces pentru public sunt 19-27 ianuarie 2019). Comenzile vor putea fi plasate începând cu luna februarie (Germania).

Pentru cea mai bună tracţiune pe suprafeţe accidentate, Zafira Life este echipat cu sistemul avansat de control al tracţiunii IntelliGrip. O versiune 4×4 va fi de asemenea disponibilă la comandă încă de la începutul vânzărilor. Sistemul cu tracţiune integrală este furnizat de specialiştii off-road de la Dangel. Opel va oferi o versiune complet electrică la începutul anului 2021, un alt moment important în drumul spre electrificarea mărcii.

Modelul Zafira Life „Small” concurează cu modelele MPV compacte, însă oferă un spaţiu semnificativ mai generos pentru până la 9 pasageri – inegalabil în clasa sa. De asemenea, autovehiculul are un cerc mic de bracaj (11,3 m), manevrabilitate bună şi două uşi glisante controlate de senzori care se deschid electric printr-o mişcare din picior, în mod similar hayoanelor modelelor Astra Sports Tourer şi Insignia Sports Tourer – o altă caracteristică unică pentru acest segment. Modelul Zafira Life „Medium” are un ampatament cu 35 cm mai lung, de 3,28 m, oferind astfel mai mult spaţiu pentru picioare pentru pasagerii din spate, concurând cu MPV-urile de dimensiuni medii din cadrul segmentului de piaţă D. În comparaţie cu concurenţa, Opel are un hayon mai mare, care asigură un acces mai simplu pentru încărcare/descărcare, plus o sarcină utilă mai mare, de peste o tonă. Modelul Zafira Life „Large”, cu un volum de încărcare de aproximativ 4,500 litri, este un rival chiar şi pentru MPV-uri mai mari.

Autovehiculele de transport elegante, cu foarte multe dotări sunt la mare căutare în acest segment de piaţă. De aceea, Opel oferă scaune din piele pe şine din aluminiu care permit ajustarea completă şi facilă pentru toate versiunile modelului Zafira Life. Sunt disponibile configuraţii cu cinci, şase, şapte sau opt scaune din piele. Spătarul pliabil al scaunului pasagerului din faţă permite transportarea obiectelor cu o lungime de până la 3,50 m. Plierea celui de-al treilea rând de scaune creşte spaţiul de depozitare al modelului Zafira Life „S” până la 1.500 litri (până la nivelul plafonului). Îndepărtarea scaunelor din spate (care pot fi remontate la fel de uşor) creşte capacitatea totală de depozitare până la 3.397 litri.

Nivelul de echipare „Lounge” este disponibil pentru versiunile cu ampatament lung – în partea din faţă şi oferă scaune cu masaj şi încălzire electrică, patru scaune din piele, mobile, în partea din spate, cu o lăţime a pernei scaunului de 48 cm. Astfel, pasagerii VIP pot sta şi faţă în faţă şi se pot bucura de spaţiul generos pentru picioare. De asemenea, masa mobilă poate fi pliată pentru a furniza spaţiu de depozitare suplimentar pentru obiectele de mici dimensiuni. Pasagerii îşi pot încărca dispozitivele mobile folosind priza de 230 V.

Majoritatea versiunilor modelului Zafira Life au o înălţime mai mică de 1,90 m şi pot intra în garajele subterane obişnuite – un aspect important pentru utilizarea în cadrul serviciilor de transport ale hotelurilor.

Head-up display, avertizare privind o coliziune frontală şi cameră video pentru marşarier

Noul MPV Opel este echipat cu numeroase sisteme de asistenţă pentru şofer. O cameră video şi un radar monitorizează zona din faţa autovehiculului. Sistemul recunoaşte pietonii care traversează strada şi poate iniţia o manevră de frânare de urgenţă la viteze de până la 30 km/h. Tempomatul inteligent adaptează viteza în funcţie de cea a autovehiculului din faţă, decelerează automat şi poate scădea viteza până la 20 km/h, dacă este necesar. Asistentul pentru menţinerea benzii de circulaţie şi sistemul de detectare a somnolenţei avertizează şoferii dacă au petrecut prea mult timp la volan şi au nevoie de o pauză. Asistentul pentru fază lungă, care comută automat între faza lungă şi faza scurtă, este activat la viteze de peste 25 km/h. De asemenea, unic în acest segment de piaţă este head-up display-ul color care indică viteza, distanţa faţă de autovehiculul din faţă şi date de navigaţie.

O vizibilitate bună de jur împrejur este deosebit de importantă pentru autovehiculele cu dimensiuni mai mari, de exemplu, pe străzile înguste sau atunci când sunt efectuate viraje în zonele urbane. Senzorii cu ultrasunete, montaţi în barele de protecţie faţă şi spate avertizează şoferul cu privire la existenţa obstacolelor de orice natură în timpul manevrelor de parcare. Imaginea înregistrată de camera video pentru marşarier este afişată pe oglinda retrovizoare sau pe ecranul de 7 inch – cel din urmă dispunând de vizibilitate panoramică de 180 de grade.

Ecranul tactil cu diagonala de 7 inch face parte din sistemele de infotainment Multimedia şi Multimedia Navi. Ambele sisteme includ funcţia de integrare a telefonului prin intermediul Apple CarPlay şi Android Auto. Sistemul Multimedia Navi include, suplimentar, hărţi europene de navigaţie cu vizualizare 3D. Punctele de interes din oraşele mari sunt afişate la calitate „Full HD”. Opţional, formele de relief întâlnite de-a lungul traseului, în cazul călătoriilor pe teren variat, sunt afişate pe display. Datorită Opel Connect, sistemul de navigaţie include informaţii din trafic în timp real pentru cea mai recentă stare a drumurilor. În cazul versiunii vârf de gamă, pasagerii se bucură de o acustică de primă clasă datorită celor 10 difuzoare.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide