Noul Peugeot 408 este unul dintre cele mai îndrăznețe crossovere – Prezentare video

Autor: Ionuț Vîlciu acum 2 luni Știri auto

Peugeot 408 a fost lansat, iar noi am fost să îl vedem în carne și oase tocmai la Barcelona. Veți vedea cum arată cel mai nou membru al gamei Peugeot.

Noul Peugeot 408, un mix între mai multe clase de mașini, asemenea lui Citroen C5 X. Are câte ceva dintr-un sedan, un coupe și un SUV.

Mașina din prezentarea noastră este o de configurație de top. Acest lucru înseamnă că este un model plug-in hybrid cu 225 de cai putere, în echiparea GT. Autonomia în regim pur electric este de aproximativ 64 de kilometri.

Grila frontală este vopsită în culoarea caroseriei, fiind parte a echipării GT. De asemenea, mașina vine echipată cu faruri matrix LED, dar și cu cameră cu vedere nocturnă.

Jantele cu dimensiunea de 20 de inch vin doar pe versiunea GT, la fel ca emblema Peugeot de pe ușile din față. Silueta mașinii este una de coupe, cu o lunetă lungă, aplecată, fără ștergător. Tot în partea din spate avem stopuri LED tridimensionale, dar și o bară masivă, dar care nu este vopsită, ci este finisată în plastic mat.

Peugeot 408 are un interior pe măsura aspectului exterior

Mutându-ne la interior vom regăsi scaune cu reglaje electrice, încălzite, dar și cu funcție de masaj. Sunt îmbrăcate într-o combinație de piele și microfibră de tip alcantara.

Volanul este unul mic și are o formă ușor atipică, dar care îți permiți să vezi tabloul de bord 3D. Întocmai, Peugeot 408 are un tablou de bord 3D. O altă opțiune de efect este trapa panoramică. Trebuie reținut că nu poți avea trapă panoramică și parbriz încălzit în același timp, deci va trebuie să alegi una dintre cele două opțiuni.

Sistemul de infotainment are un ecran cu dimensiunea de 10 inch și are conectivitate cu Apple CarPlay și Android Auto. De asemenea, sub acest ecran mai există încă unul, dar mai mic, pe care poți selecta ce scurtături vrei tu să folosești. Sub acesta există comenzile pentru climatizare, care au rămas în format fizic.

Portbagajul este are deschidere electrică. Dacă alegi o versiune termică vei avea la dispoziție 536 de litri de portbagaj. În cazul versiunii plug-in hybrid, volumul scade la 471 de litri.

Prețurile pentru noul Peugeot 408 pornesc de la 33.600 de euro în România. O configurație plug-in hybrid bine echipată poate ajunge să coste în jurul sumei de 50.000 de euro.

VIDEO

Text: Ionuț Vîlciu

Video: Luci Popa

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut alături de echipa WASD.ro, acolo unde a acumulat experiență în redactarea materialelor. Pasiunea l-a condus către domeniul în care a vrut dintotdeauna să activeze, anume în ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide