Noul Renault Clio: Compact, economic și tehnologizat – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 28 nov. 2023 Știri auto

Renault Clio este unul dintre cele mai populare modele ale producătorului francez și, pentru a se menține competitiv în segmentul hatchback-urilor subcompacte, cea de-a cincea generație a primit un facelift atât estetic, cât și tehnologic.

La 4 ani de la lansare, cea de-a cincea generație Renault Clio a primit un facelift de ordin estetic, dar și tehnologic, care face ca hatchback-ul de segment B să fie mai atractiv ca oricând, grație designului modernizat și tehnologiilor pe care le oferă clienților.

Am luat și noi un exemplar la test, o echipare de top Esprit Alpine cu motorizarea full-hybrid de 1,6 litri și 143 CP. Exemplarul pe care l-am testat are un preț de listă de 26.600 de euro cu TVA inclus. Noul Renault Clio are un preț de pornire de 14.300 de euro cu TVA inclus.

Ce primești pe cea mai dotată versiune a noului Renault Clio?

Dacă alegi să îți cumperi o astfel de versiune foarte accesorizată a noului Renault Clio, atunci vei primi un pachet de design exterior mai sportiv, grație echipării Esprit Alpine. Farurile au fost subțiate, sunt full LED și incorporează o nouă semnătură luminoasă. De asemenea, logo-ul Renault a fost și el restilizat, așa cum am văzut și pe restul de modele noi din gama producătorului francez.

Pe lateral observăm jantele specifice versiunii Esprit Alpine și inscripția de pe aripa frontală. Profilul a rămas neschimbat, cu aceleași mânere integrate în montantul C. În partea din spate, schimbările nu sunt atât de mari, dar putem recunoaște modelul facelift după stopurile ce au acum sticlă transparentă, ci nu roșie.

La interior, echiparea Esprit Alpine include scaune foarte bine profilate, sportive, tapițate cu piele și textil. De asemenea, au cusături albastre și un mic steag al Franței. În plus, sunt și încălzite, așa cum este și volanul. În spatele acestuia regăsim un tablou de bord digital, care este acompaniat de ecranul central al sistemului de infotainment, care oferă conexiune cu telefonul prin Android Auto, dar și prin Apple CarPlay.

Hibridul de 1,6 litri este motorizarea de top pe Clio și va reprezenta, probabil, cea mai bună alternativă pentru cei ce folosesc mașina în oraș și vor eficiență maximă. Fiind un full-hybrid, nu trebuie încărcat la priză, energia electrică fiind recuperată în mers într-o baterie mult mai mică decât întâlnim pe hibridele plug-in. Astfel, dacă nu accelerați prea tare, veți călătorii o bună parte din timp în modul pur electric.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide