Noul Renault ZOE – Autonomie mai mare şi dotări noi de siguranţă şi confort – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 17 iun. 2019 Știri auto

Lansarea celei de-a treia generaţii a modelului de referinţă în gama 100% electrică reprezintă un moment important în strategia grupului pentru dezvoltarea vehiculelor electrice pe scară largă.

La şapte ani de la lansarea a ceea ce a devenit cea mai bine vândută maşină electrică din Europa, Noul ZOE evoluează în versatilitate, calitate şi tehnologie. Acesta oferă dotări de segment superior, încă de la primul nivel de echipare, rămânând totuşi accesibil. 

Renault ZOE vine cu noutăţi la exterior

Noul Renault Zoe vine cu faruri şi stopuri full-LED, iar blocurile optice preiau identitatea luminoasă, în forma literei C, caracteristică noilor modele Renault.

Noul ZOE este oferit în 9 nuanţe de culoare, iar jantele pot fi de 15,16 sau 17 inchi.

Interior digital pentru noul ZOE

ZOE inaugurează pe nivelul de bază un cadran digital cu diagonala de 10 inchi. Afişajul include principalele mijloace de acţionare şi toţi parametrii specifici conducerii electrice, începând cu eco-metru care încurajează conducerea ecologică. Pe versiunile echipate cu navigaţie, acesta afişează şi indicaţiile GPS.

Pentru echiparea ZEN, Noul ZOE prezintă o nouă tapiţerie cu material textil 100% reciclat.

Ecranul sistemului de infotainment de 9,3 inch controlează setările principale ale vehiculului, de la diverse sisteme de asistenţă, la personalizarea culorilor afişajului pe ecranul tabloului de bord. Sistemul Renault EASY LINK propune funcţii specifice vehiculelor electrice, cum ar fi afişarea în timp real a staţiilor de încărcare. De acum clienţii pot conecta smartphone-ul şi afişa aplicaţiile prin intermediul Apple CarPlay şi Android Auto. Renault ZOE vine şi cu 4 mufe USB, două pentru pasagerii din faţă şi două pentru cei din spate.

Consola centrală este prevăzută cu noul schimbător de viteze controlat electronic. Îmbrăcat în piele, e-shifter-ul este utilizat cu ajutorul unui buton cromat cu faţete din satin şi decorat cu logo-ul „Z.E. “. Acesta permite schimbarea, cu un singur impuls, a modului de conducere, în special pentru a profita de noul mod de conducere care facilitează utilizarea în oraş.

Printre diferitele spaţii pentru depozitare integrate în consola centrală, zona dedicată telefonului include un dispozitiv de încărcare compatibil cu majoritatea smartphone-urilor dotate cu inducţie.

Autonomie crescută la 390 km pentru ZOE

Noul ZOE propune o baterie Z.E. 50 care asigură o autonomia de până la 390 km WLTP. Noul ZOE este singurul vehicul electric accesibil de pe piaţă care asigură încărcare AC de până la 22 kW şi DC până la 50 kW.

Prin intermediul aplicaţiei MY Renault, clienţii vor găsi întotdeauna soluţiile de încărcare de care au nevoie, indiferent dacă sunt acasă, la serviciu, în zone publice de parcare sau pe autostradă.

Renault ZOE în cifre

Aproape 150.000 de înmatriculări la sfârşitul lunii mai 2019

Cota de piaţă de 18,2% în Europa în 2018 (unul din cinci vehicule electrice vândute la scară continentală este un Renault ZOE)

Mai mult de 60 de premii în întreaga Europă

Peste 4 miliarde de kilometri realizaţi

Peste 30.000 de persoane implicate zilnic în producţia modelului ZOE

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide