Noul Smart #3, pregătit să atace piața auto din Europa

Autor: Adrian Somai 24 apr. 2023 Știri auto

Salonul Auto de la Shanghai a fost locul de lansare al noului Smart #3, primul SUV coupe din istoria mărcii. Pentru început, Smart #3 va fi vândut pe piața auto din China, însă noul model va ajunge în toamna acestui an și pe Bătrânul Continent, urmând să fie prezentat oficial la Munchen. În Europa, Smart #3 va putea fi achiziționat începând cu prima parte a anului viitor.

Din punct de vedere al înfățișării exterioare, noul SUV al celor de la Smart împărtășește același limbaj de design pe care îl știm de la Smart #1. Pentru inceput remarcăm o linie de design fluidă, netedă, fără muchii ascuțite.

În partea frontală putem observa o priză de aer de dimensiuni generoase și o bandă iluminată prin intermediul căreia sunt unite farurile LED. Pe laterale remarcăm mai multe elemente de protecție realizate din plastic, amplasate în zona aripilor și a portierelor. În cele din urmă, în spate putem vedea din nou o bandă care unește stopurile LED și un spoiler de dimensiuni reduse montat pe plafon. În final, potrivit CarWow, mai trebuie să spunem că Smart #3 se poate lăuda și cu un plafon panoramic.

Plafon panoramic și scaune îmbrăcate în alcantara

La interior, cei de la Smart au apelat la un design minimalist, un display central cu o diagonală de 12.8 inci dedicat sistemului multimedia ieșind în evidență încă de la prima privire. În spatele volanului mai remarcăm, de asemenea, un instrumentar digital ceva mai mic. Scaunele sunt îmbrăcate în alcantara și, la prima vedere, par destul de confortabile. Nu în cele din urmă, Smart #3 mai beneficiază și de un sistem de iluminare ambientală multicoloră și de un sistem audio Bose cu 13 incinte.

Din păcate, la nivel tehnic nu avem foarte multe informații concrete. Versiunea de bază are doar tracțiune spate asigurată de un motor electric de 272 de cai putere, iar versiunea superioară, marca BRABUS, are două motoare şi AWD, puterea fiind de 428 de cai. Mai multe detalii vom afla, cel mai probabil, în perioada următoare!

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Smart


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide