Smart #3 se pregătește pentru lansarea în Europa în 2024

Autor: Adrian Somai 02 apr. 2023 Știri auto

Smart a publicat un set nou de fotogragii oficiale cu viitorul model #3, un SUV electric ce urmează să fie prezentat în luna aprilie. Pentru început, noul Smart #3 urmează să fie disponibil doar pe piața auto din China, însă un an mai târziu va ajunge în cele din urmă și la clienții de pe Bătrânul Continent, potrivit Carscoops.

Recent am putut vedea cu toții mai multe schițe care îl aveau în prim plan pe noul Smart #3, urmate mai apoi de un set de fotografii neoficiale. Acum a venit însă momentul pentru a vedea acest al doilea SUV electric al producătorului german în mai multe imagini oficiale. Remarcăm un design destul de simplist și fluid, cu linii curbate, care se va dovedi a fi pe placul clienților europeni cel mai probabil. Din punct de vedere al dimensiunilor, #3 este mai lung cu 170 de mm în raport cu fratele său mai mic, #1.

Noul Smart #3 ar putea primi aceleași motorizări ca #1

Așa cum știm deja despre noul #3, va fi poziționat în gama constructorului german deasupra lui Smart #1. Noul SUV va fi construit având la bază aceeași platformă SEA, dezvoltată de chinezii de la Geely. Nu numai platforma ar putea fi comună în cazul celor două modele, noul #3 urmând să primească cel mai probabil aceleași unități de motorizare.

În aceste condiții, Smart #3 ar putea beneficia de un propulsor cu un motor electric de 272 de cai putere, respectiv de un alt propulsor cu două unități electrice, capabile să dezvolte împreună 428 de cai putere.

Noul Smart #3 urmează să fie prezentat oficial după Paște, în data de 17 aprilie, în cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Potrivit constructorului german, procedura de omologare a noului model pentru piața auto europeană este deja în plină desfășurare, urmând ca totul să fie gata în luna august.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide