Noul SsangYong Torres: Multă mașină la bani puțini? – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 21 aug. 2023 Știri auto

Noul SsangYong Torres este cel mai nou model lansat de producătorul auto coreean. SUV-ul oferă spațiu din belșug și vrea să se impună pe piață cu ajutorul prețurilor competitive.

SsangYong începe o perioadă bună. Brandul coreean a scăpat de faliment și va avea o nouă identitate în viitor, deoarece va fi redenumit în KG Mobility. Deocamdată, modelele vor păstra actualul nume, iar cel mai nou membru al gamei este SU-ul Torres, o mașină care oferă foarte mult spațiu și dotări atractive.

Chiar dacă vorbim de un nou model, Torres este construit pe o platformă comună cu Korando. Împarte același motor de 1,5 litri și 163 CP, dar și aceleași cutii de viteze. Noi am testat varianta cu transmisie automată Aisin, cu 6 rapoarte, o cutie care schimbă bine, dar fără pretenții de sportivitate.

Torres iese în evidență printr-un design foarte robust, pătrățos, diferit de ceea ce ma văzut până acum de la producătorul coreean. Mașina vine echipată cu blocuri optice LED, iar în cazul versiunii de top, mașina are jante de dimensiuni mari, de 20 de inch.

SsangYong Torres pornește de la 28.950 de euro

La interior, mașina este foarte spațioasă. Vorbim despre un SUV lung de 4,7 metri, lat de 1,9 și înalt de 1,72, astfel că spațiul interior este foarte generos. Pasagerii nu vor avea probleme la acest capitol, iar portbagajul de 703 litri îi va bucura pe cei ce au nevoie de o mașină practică, cu care pot transporta multe lucruri.

Poziția la volan este înaltă și ai o vizibilitate foarte înainte, fără prea multe unghiuri moarte. Dat fiind faptul că este o mașină foarte pătrată, este ușor de parcat, deoarece poți deduce repede unde sunt colțurile mașinii.

Totuși, trebuie să țineți cont că motorul de 1,5 litri este destul de însetat. După aproximativ 400 de kilometri parcurși, consumul final a fost de 9,7 litri per suta de kilometri. Mașina testată nu a fost echipată cu tracțiunea integrală, dar acest sistem va contribuie la creșterea consumului. Dacă nu aveți nevoie de el, este mai bine să nu îl alegeți.

În România, SsangYong Torres are un preț de bază de 28.950 de euro. Mașina testată de noi, o echipare de top Premium, de pe care a lipsit doar tracțiunea integrală, are un preț de 38.470 de euro cu TVA inclus.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide