Noul Subaru Forester: SUV-ul japonez are multe de oferit – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 04 iul. 2023 Știri auto

Noul Subaru Forester promite un pachet cuprinzător la un preț competitiv. Are oare ce-i trebuie pentru a concura cu rivalii europeni?

Subaru Forester este oferta japonezilor pentru segmentul SUV-urilor compacte, o nișă aglomerată, cu modele foarte competitive, precum Toyota RAV4, Hyundai Tucson sau Honda CR-V.

Forester a primit un facelift, ceea ce ar trebui să îl facă mai atractiv în segmentul aglomerat în care concurează. SUV-ul japonez, așa cum l-am testat noi, în echiparea Comfort, dispune de faruri cu tehnologie LED, proiectoare de ceață LED și noua grilă Subaru, care a crescut în dimensiuni.

Pentru a amplifica aspectul de SUV, mașina are protecții din plastic care înconjoară extremitățile caroseriei. În această echipare, mașina vine echipată cu jante din aliaj cu diametrul de 17 inch, cu anvelope cu talon înalt, ceea ce îi conferă un aspect mai robust. De altfel, este și o mașină practică, ce dispune de un hayon cu acționare electrică și un volum total al portbagajului de 509 litri.

Subaru Forester facelift oferă dotări suficiente și motoare eficiente

Sub capotă regăsim un motor boxer, în bună tradiție Subaru, ce măsoară 2,0 litri și dispune și de tehnologie mild-hybrid. Motorul este conectat la o transmisie automată de tip CVT. De asemenea, puterea motorului este transmisă către toate roțile prin intermediul sistemului de tracțiune integrală.

La interior, mașina nu va impresiona prin ecranele de mari dimensiuni sau alte asemenea, însă oferă dotări pe care orice client le caută în această marjă de preț. Exemplarul testat de noi are un preț de listă de 43.000 de euro, iar pentru această sumă de bani primești un interior destul de calitativ, scaune cu reglaje electrice, cu memorie, cu tapițerie mixtă.

În spatele volanului îmbrăcat în piele vom regăsi un tablou de bord cu ceasuri clasice, dar și cu un ecran poziționat între cele două. Tabloul de bord clasic este acompaniat de un ecran central, ecran ce suportă conectivitate cu Android Auto și Apple Carplay. De asemenea, comenzile climatizării au rămas în format fizic, fiind poziționate sub acest ecran.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide