O nouă aplicație utilă șoferilor este disponibilă acum pe Android Auto și CarPlay

Autor: Adrian Somai 20 iun. 2023 Știri auto

Numărul aplicațiilor disponibile în mașini crește de la o zi la alta, șoferii primind în mod regulat noi și noi soluții la problemele lor cotidiene. Ultima aplicație care ajunge în ecosistemele Android Auto și CarPlay este JustPark, o aplicație dedicată celor care caută un loc de parcare. Oficialii din spatele JustPark au anunțat recent că aplicația a primit suport pentru cele două platforme. De asemenea, platforma urmează să își extindă aria de acoperire în mai multe țări europene.

Un astfel de software există de ceva timp pe dispozitivele mobile, permițând utilizatorilor să găsească un loc de parcare și apoi să plătească pentru el în câteva secunde. Totuși, extinderea lui pe ecranul mare de pe bord s-a făcut într-un ritm destul de lent. JustPark se alătură însă acum Android Auto și CarPlay cu aproape întregul set de funcții de care dispune, potrivit AutoEvolution.

Astfel, dacă vrei să cauți un loc de parcare în apropierea locației în care te afli, poți spune „Hei, Siri, find parking on JustPark”. Comanda funcționează, de asemenea, și pentru Google Assistant. Aplicația caută mai apoi locurile de parcare din apropiere, le afișează pe cele disponibile și îți permite să navighezi până la locație.

Aplicația JustPark permite prelungirea rezervării locului de parcare

Mai departe, aplicația le permite utilizatorilor să plătească parcarea direct de pe ecran. La fel ca și pe dispozitivele mobile, JustPark permite utilizatorilor să prelungească rezervarea făcută pe Android Auto și CarPlay. Cu toate acestea, această opțiune este disponibilă doar de pe un smartphone. Evident, pentru a face acest lucru nu trebuie să te mai afli în apropierea mașinii, ci doar să te asiguri că ești conectat cu același cont.

Numărul de aplicații Android Auto și CarPlay continuă să crească, făcând proiecția telefonului mobil și mai utilă în mașinile moderne. Apple spune că aproape 8 din 10 cumpărători de mașini noi din Statele Unite sunt interesați în mod special de CarPlay și că, altfel, nu ar comanda un vehicul căruia îi lipsește această funcție. Totodată, Google spune că se așteaptă ca Android Auto să ajungă la 200 de milioane de vehicule până la sfârșitul anului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide